Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Adviseur Contractmanagement

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Geplaatst 12 maanden geleden

Adviseur Contractmanagement vacature, Houten, Utrecht, HBO, Overheid, Hoogheemraadschap, Adviseur, Waterschap

Wil jij een belangrijke rol spelen in het veiligstellen van onze dijken? HDSR is gestart met het inrichten en uitvoeren van IPM-gestuurde, grote projecten. Eén daarvan is het project Sterke Lekdijk. Daarmee staan we voor een mooie opgave! Voor deze mooie opgave zoeken wij voor de duur van vijf jaar een


Adviseur Contractmanagement
Houten | 36 uur


Wat je gaat doen
Jij wordt Adviseur Contractmanagement voor het project Sterke Lekdijk. Een belangrijk project dat erop gericht is het gebied, Centraal Holland, beter te beschermen tegen een overstroming. De veiligheid wordt verbeterd door het versterken van de dijk in verschillende deelprojecten. Het project staat met een hoge prioriteit op het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Zie voor meer informatie: https://www.hdsr.nl/beleid-plannen/sterke-lekdijk-0/.

Bij de Sterke Lekdijk werken we met systems engineering. Het project bestaat uit zeven deelprojecten, waarvan dit jaar het derde deelproject gaat starten. Per deelproject is er een projectteam en er is een project overstijgend team, het strategische team.

Concreet verwachten wij van jou dat je:

 • Een bijdrage levert aan de contractvoorbereiding, – aanbesteding en –beheersing van het bovengenoemde team
 • Werkt binnen kaders die gesteld worden door de contractmanager in het team
 • Zicht hebt op (uitvoerings)risico’s, zorg draagt voor beheermaatregelen en extra aandacht geeft aan de kritische processen bij contractbeheersing
 • Samen met de andere IPM-teamleden en adviseurs de activiteiten en deelproducten goed op elkaar afstemt om het gewenste projectresultaat behalen
 • Kennis deelt met je collega’s en verantwoording aflegt aan de contractmanager van team Zuid

Jullie houden elkaar scherp, spreken elkaar aan en zijn kritisch op de eigen rol en op die van de anderen. Zo helpen jullie elkaar en leren jullie van elkaar.

Wat maakt jou succesvol?
Je bent goed in het plannen en organiseren en anticipeert op toekomstige (uitvoerings)risico’s en ontwikkelingen. Je bent leergierig, weet nieuwe inzichten snel toe te passen in je werk en werkt goed samen met je team en anderen.

Verder heb jij voor het uitvoeren van deze rol:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met contractmanagement van projecten in de GWW-sector in de verschillende projectfases.
 • Kennis van innovatieve contractvormen.
 • Analytisch vermogen en komt tot bruikbare alternatieve handelswijzen.

Waar kun je op rekenen?
Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng waar ook wat mee gedaan wordt. Een platte organisatie met korte lijnen, verantwoordelijkheden die laag liggen in de organisatie, betrokken collega’s en passie bij het werken. Binnen HDSR is het talentprogramma als rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maak het beste los in jezelf en in elkaar!

Bij deze afwisselende baan hoort natuurlijk ook een goed salaris afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten en goede secundaire voorwaarden:

 • Een salaris van minimaal € 2890,= en maximaal € 4014,= bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10 – CAO, de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel (SAW);
 • Een individueel keuzebudget van tenminste 20% die je naar eigen inzicht in kan zetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vrije dagen;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tijd en plaats onafhankelijk te werken;
 • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget van 5000 euro gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende binnen 5 jaar kan inzetten.

Inschaling vindt plaats op basis van kennis en werkervaring. De waterschapsector kent een eigen CAO, de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel.

Wie zijn wij?
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 22 waterschappen in Nederland.

Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap wordt gevormd door het algemeen bestuur, het college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 500 medewerkers.

HDSR is gestart met het inrichten en uitvoeren van IPM-gestuurde, grote projecten bij het waterschap.

Neem eens een kijkje in onze keuken: http://bit.ly/2fCjJnb

Solliciteren of meer weten?
Voor meer informatie kun je terecht bij Jeanet Roorda, Senior HR-adviseur a.i., 030 – 634 5860. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Iets voor jou?
Wij ontvangen graag jouw cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld