Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Adviseur Bestuurszaken

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Houten
Geplaatst 1 maand geleden

Ben jij de schakel tussen de ambtelijke organisatie en de politiek bestuurlijke omgeving van ons waterschap? Heb jij een scherpe blik en snap jij hoe deze zaken elkaar wederzijds beïnvloeden? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Ter versterking van het team Bestuurszaken zoeken wij een:

 

Adviseur Bestuurszaken
30 tot 36 uur | Houten

 

Wat ga je doen

Als onderdeel van het team Bestuurszaken ben je als adviseur op bestuurszakengebied de rechterhand van de manager Bestuursondersteuning. Je adviseert over de inrichting en uitvoering van bestuurlijke besluitvormingsproces: de vergaderingen van het dagelijks bestuur, de commissies en het algemeen bestuur van ons waterschap. Je denkt mee over politieke besluitvormingsprocessen en over de strategische politiek-bestuurlijke agenda. Als ‘mede-eigenaar’ van deze agenda schakel je hierover soepel met de strategen van de afdeling Ontwikkeling, Strategie en Advies(OSA), die vanuit de beleidsinhoud bestuurlijke accounts onderhouden. En als ‘spin in het web’ zorg je voor de duiding en vertaling daarvan naar het reguliere besluitvormingsproces. Je bewaakt bovendien de consistentie hiervan, ook in relatie met de besluitvorming van de bestuurlijke gremia van de Unie van Waterschappen. Dit belangrijke bestuurlijke account neem jij dan ook voor je rekening.

In je advisering hou je enerzijds rekening met wat de politiek wil en anderzijds met wat er bestuurs- en staatsrechtelijk gezien mogelijk is en je vervult daarbij ook een brugfunctie. Het integriteitsbeleid, zowel bestuurlijk als ambtelijk, is bij jou eveneens in goede handen. Verder ben je de sparringpartner voor de medewerkers Bestuurszaken als het om bestuursstukken en de feitelijke vormgeving van het besluitvormingsproces gaat.

Wie zijn wij?

De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) is 1 van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. HDSR bestaat uit een algemeen bestuur, een college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 500 medewerkers.

Wij werken in een flexibel kantoorconcept.

Meer weten? Kijk hier https://www.hdsr.nl/werk/.

Wat maakt jou succesvol?

Je bent een autoriteit op jouw vakgebied. Je overziet het gehele speelveld en bent goed in staat om je eigen werkzaamheden te plannen, organiseren en prioriteren. Daarnaast houd je de voortgang van bestuurlijke besluitvorming nauwgezet in de gaten. Je hebt een scherpe analytische blik als het gaat om politieke processen en belangen en gebruikt die in je advisering. Jouw eigen eventuele politieke standpunt en mening laat je niet meewegen in je taken en adviezen: je bent bestuurlijk sensitief, hebt als samenwerker gevoel voor bestuurlijke én collegiale verhoudingen. Je bent daarbij onafhankelijk en voor een ieder betrouwbaar en dat laat je ook zien in gedrag en houding.

Je hebt gewerkt binnen een (lokale) overheid en weet wat het is om in een politiek-bestuurlijke omgeving te functioneren. Vanuit je ambtelijke positie weet je in korte tijd vertrouwen op te bouwen bij je collega’s én bij de bestuurders.

Verder

  • beschik je over een afgeronde academische opleiding op het gebied van bestuurs- en staatsrecht of
  • heb je minimaal 5 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie binnen een (semi)overheid
  • werk je accuraat en
  • schrijf je foutloos Nederlands.

 

Waar kun je op rekenen?
Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng. Een platte organisatie met korte lijnen, verantwoordelijkheden die laag in de organisatie liggen, betrokken collega’s en passie bij het werken.

Bij deze mooie functie hoort natuurlijk een prima beloning, afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • Een salaris, vooralsnog op basis van schaal 11 van onze Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel, € 3.511,- en € 4.922,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).
  • Individueel keuzebudget van 20% dat je naar eigen inzicht kunt inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vrije dagen.
  • Een door jou flexibel in te vullen werkweek van gemiddeld 30 tot 36 uur.
  • Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng waar ook wat mee gedaan wordt.
  • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende binnen 5 jaar kunt inzetten. Binnen HDSR is het talentprogramma de rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maak het beste los in jezelf en in elkaar!

Versterk jij ons als adviseur bestuurszaken?
Of wil je meer weten? Voor meer informatie over deze dijk van een baan kun je contact opnemen met Robert Dortmans, sr. HR-adviseur, telefoonnummer 030-634 5936.

Overtuigd?
Verras ons dan liefst vandaag nog met jouw sollicitatie! Klik op de sollicitatiebutton en solliciteer meteen op de functie van adviseur bestuurszaken.

Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen wij niet op prijs.