Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Adviseur (afval)Waterketen

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Geplaatst 2 jaar geleden

Adviseur Afvalwaterketen vacature, Houten, Lopik, Utrecht, civiele techniek, HBO, WO, technisch, financieel, gemeente, overheid

Iets moois opbouwen, pionieren, met ideeën komen, deze ook kunnen uitvoeren en implementeren. Werken op het snijvlak van techniek en netwerken/verbinden. Zijn dit woorden waarin jij jezelf herkent? Dan hebben wij een unieke kans voor jou bij het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden!

Ter versterking van de samenwerking met de gemeente Lopik én het samenwerkingsverband Winnet zoekt HDSR een:


Adviseur (afval)Waterketen
Lopik & Houten | Fulltime


Wat jij gaat doen:
Als Adviseur (afval)Waterketen maak je onderdeel uit van de afdeling Zuiver van het waterschap. Het betreft een nieuwe functie waar veel moet gebeuren, wat inhoudt dat je als pionier een spannende tijd tegemoet gaat. In eerste instantie ben je werkzaam voor de gemeente Lopik, maar met de mogelijkheid om ook andere partners in de afvalwaterketen te ondersteunen met jouw expertise.

Je krijgt de kans om in meerdere keukens te kijken en jezelf tot specialist in jouw vakgebied te ontwikkelen. Daarbij werk je zowel voor de gemeente Lopik als het waterschap om een goed beeld te krijgen. Je kijkt daarom niet alleen naar de gemeente Lopik of het gedeelte bij het waterschap, maar je gaat op zoek naar de optimalisatiemogelijkheden voor de gehele afvalwaterketen binnen de Winnet partners. Om jouw optimalisatie direct door te kunnen voeren ben je bij de gemeente Lopik verantwoordelijk voor het rioolbeheer van het begin(initiatief) tot het eind(onderhoud). Je bent sparringpartner van de integraal projectleider van de gemeente Lopik, stelt integrale operationele plannen op en (technische) programma’s van eisen. Verder zijn kerntaken:

 • Het opstellen van meerjaarplannen (VGRP) en de afstemming hiervan met andere taakvelden.
 • Coördineren en regie over de onderhoudswerkzaamheden en investeringsprojecten.
 • Coördineren en regie over onderzoeksactiviteiten ter verbetering van het huidige beleid en strategie. Door bijvoorbeeld het uit laten voeren van inspecties en het interpreteren van de resultaten.
 • Opstellen van onderhoudsbestekken, voorbereiden aanbestedingsprocedures, opstellen projectopdrachten en verantwoording voor de planning en budgetten;
 • Actief samenwerken met betrokken collega’s binnen gemeente Lopik en het samenwerkingsverband Winnet.
 • Zorg dragen voor een adequate financiële afronding van projecten en opstellen van rapportages.
 • Volgen van ontwikkelingen op technisch gebied en kijken waar dit mogelijk in te brengen is binnen het beheer.

Tevens speel je een verbindende rol binnen het samenwerkingsverband Winnet, want wanneer de verbetering die jij hebt gevonden succesvol is, kan het zo zijn dat vanuit Winnet ook andere gemeentes om jouw expertise vragen.

Wie wij zijn
In deze functie kom je te werken bij HDSR en het samenwerkingsverband Winnet. Vanuit HDSR wordt je gedetacheerd bij de gemeente Lopik.

Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap wordt gevormd door het algemeen bestuur, het college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 450 medewerkers.

Winnet is het water innovatie netwerk dat zich inzet voor kostenefficiënter beheer van de afvalwaterketen (riolen en waterzuivering), het verbeteren van de waterkwaliteit en het verminderen van de personele kwetsbaarheid binnen de afvalwaterketen. Door slim samen te werken en kansen te benutten wil Winnet de afvalwaterketen innoveren.

De gemeente Lopik ligt in het Groene Hart en telt ruim 14.000 inwoners, verspreid over negen kernen. De rivier de Lek, het weidse groene landschap en de dorpse kleinschaligheid bieden een aantrekkelijk woonklimaat, rust en ruimte.

Neem eens een kijkje in onze keuken

Wat maakt jou succesvol?
Je bent een fanatieke verbinder, staat stevig in je schoenen en beschikt over prima contactuele eigenschappen. Je bent een netwerker die in staat is om effectief een goede verbinding met collega’s en belanghebbenden te leggen. Verder heb jij voor het succesvol invullen van deze functie:

 • Een relevante opleiding op MBO- of HBO niveau, bijvoorbeeld civiele techniek.
 • Kennis van – en werkervaring in de afvalwaterketen.
 • Duidelijk affiniteit met stedelijk water en ervaring met waterhuishouding en riolering.
 • Bij voorkeur ervaring met het gebruik van beheersystemen, RAW-systematiek en het opstellen van beheerplannen.
 • Flexibel werkzaam vanuit o.a. Lopik en Houten.

Tot slot neem jij verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en treedt je actief en zelfstandig op voor de taakvelden waar je de verantwoordelijkheid voor draagt.

Waar kun je op rekenen?
Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng. Een platte organisatie met korte lijnen, verantwoordelijkheden die laag liggen in de organisatie, betrokken collega’s en passie bij het werken. Binnen HDSR is het talentprogramma als rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maak het beste los in jezelf en in elkaar!

Bij deze afwisselende baan hoort natuurlijk ook een goed salaris afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten en goede secundaire voorwaarden:

 • Een salaris van minimaal € 2.584,= en maximaal € 3.540,= bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 9 – CAO, de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel (SAW). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en werkervaring.
 • Een individueel keuzebudget van tenminste 20% van je bruto jaarsalaris, dat je naar eigen inzicht in kan zetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vrije dagen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tijd en plaats onafhankelijk te werken; zo behoort 4 x 9 uur werken ook tot de mogelijkheden.
 • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget van 5000 euro gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende binnen 5 jaar kan inzetten.

Solliciteren of meer weten?
Voor meer informatie over de functie of over de procedure kun je terecht bij Gilian Gratama, adviseur P&O, 030-634 5923. ‘Neem ook een kijkje op www.hdsr.nl

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je reactie en CV uiterlijk op 25 april via de sollicitatiebutton onder vermelding van “sollicitatie” en het vacaturenummer ‘2018.21’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.