Waterschap Limburg

Vergunningverlener

Waterschap Limburg

Geplaatst 7 maanden geleden

Vergunningverlener
Roermond, 36 uur

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland, maar onze uitdagingen zijn groots! Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland. Van steden als Maastricht, Sittard, Roermond, Weert en Venlo tot agrarische gronden en natuurgebieden.

Ga jij met ons de uitdaging aan om Limburg mooier en waterklaar te maken voor de toekomst? Ben jij flexibel, vernieuwend, omgevingsgericht? Duik dan in een toekomst bij Waterschap Limburg en reageer op onze vacature.

Word jij onze nieuwe Vergunningverlener?
Als vakspecialist Vergunningen ben je binnen het cluster Areaalbeheer, team Gebied, verantwoordelijk voor het beoordelen en verlenen van vergunningen, het behandelen van meldingen op het terrein van watersysteem en waterkeringen (grondwater, oppervlaktewateren en dijken). Als vakspecialist Vergunningen zie je het verlenen van vergunningen als het behandelen van projecten die leiden tot een gedragen en omgevingsgerichte overeenkomst tussen overheid en klant. Contactuele effectiviteit en oordeelsvorming zijn hierbij belangrijke competenties. Onderdeel van je functie is dat je meedraait in wachtdiensten in de crisisorganisatie.

Belangrijk is dat je…

 • Als persoon omgevingsbewust bent en gericht op samenwerking.
 • Plannen en organiseren tot je goedontwikkelde vaardigheden behoren.
 • Bereid bent om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Je thuis voelt bij zelfstandig werken en een flinke dosis overtuigingskracht bezit.

Verder heb je…

 • Minimaal een afgeronde hboopleiding in de richting van bouwkunde, civiele techniek, natuur– en landschapstechniek of milieukunde.
 • Enige kennis hebt van weten regelgeving op het gebied van vergunningen en/of handhaving.
 • Affiniteit met of kennis van hydrologie en/of ecologie.
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 • Een Brijbewijs.

Waterschap Limburg ontwikkelt zich langs een aantal watermerken, waaraan jij bijdraagt:

 • We werken met de omgeving, voor de omgeving.
 • We trekken samen op met het bestuur.
 • We respecteren de kaders, en pakken de speelruimte.
 • We blijven in beweging.
 • We helpen onze collega.
 • We maken de wereld mooier.

Wat we bieden
Het waterschap biedt een interessante baan in een stimulerende omgeving. Dompel jezelf onder in de dynamische wereld van het waterschap, waarin we iedere dag samen werken aan droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon drinkwater. Opgaven waar we trots op zijn! In een baan bij Waterschap Limburg draag je bij aan het mooier maken van de wereld; een stukje zingeving dat je eigen leven ook zal verrijken.

Deze functie wordt structureel ingevuld, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid hebben wij de intentie om dit voort te zetten met een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het betreft een fulltime functie voor 36 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal 9. Dit is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.817,- en maximaal € 3.839,- bruto per maand.

Naast dit salaris heb je de beschikking over een Individueel KeuzeBudget (IKB) van 20% van je salaris. Het IKB is een vrij besteedbaar budget dat je kunt inzetten voor verschillende doelen. Daarnaast hebben wij prima andere arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonsgebonden basisbudget (PBB) dat je kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling en vitaliteit.

Geïnteresseerd?
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Raymond Sterck via R.Sterck@waterschaplimburg.nl of 06-52041195. Procedurele vragen kun je stellen via HRM@waterschaplimburg.nl.

Je gemotiveerde sollicitatie en cv ontvangen we graag vóór 5 augustus uitsluitend via het online sollicitatieformulier.

De gesprekken vinden plaats in week 33. Kijk voor meer informatie ook op www.waterschaplimburg.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.