Gemeente Utrecht

Teamleider Stedelijk Water en Riolering

Gemeente Utrecht

Utrecht
Geplaatst 4 maanden geleden

Teamleider, Civiele Techniek, Watermanagement, Leidinggeven, Leidinggevende, Overheid, Gemeente, vacature Utrecht, HBO, WO

Ben jij de teamleider die bijdraagt aan een goede afvoer van (afval)water en zorgt voor droge voeten in Utrecht nu en in de toekomst?

 

Gemeente Utrecht heeft een vacature voor de functie van

 

Teamleider Stedelijk Water en Riolering

(36 uur, schaal 12)

 

Wat ga je doen als Teamleider Stedelijk Water en Riolering?

 • Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team Stedelijk water en Riolering. Je faciliteert de medewerkers, zodat zij met hun kennis, kwaliteiten en talenten hun werk zo goed mogelijk kunnen doen en met plezier.
 • Je coacht je team zodanig dat ze zich verder kunnen ontwikkelen in hun dagelijkse werk en voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen zowel vakinhoudelijk als procesmatig.
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiën, de bedrijfsvoering en voor het beheren en beheersen van de werkprocessen.
 • Je bent een sparringpartner voor de (senior) beleidsmedewerkers en de beheerders binnen het team.
 • Niet onbelangrijk is dat je de bestuurlijke context zowel intern als extern moet kunnen doorgronden, omdat je team aan dossiers werkt met grote bestuurlijke belangen en afwegingen.
 • Vertegenwoordigen van de belangen van de gemeente Utrecht in regionale en landelijke gremia (bijvoorbeeld andere gemeentes, waterschappen, Rijkswaterstaat).

 

Het team Stedelijk water en Riolering is integraal verantwoordelijk voor het stedelijk water en de riolering binnen Utrecht: we bepalen het stedelijk beleid en zijn verantwoordelijk voor het volledige beheer en onderhoud van ons areaal. Dit betekent o.a. dat het team verantwoordelijk is voor het opstellen van het gemeentelijk watertakenplan en invulling geeft aan klimaatadaptatie. Maar ook voor het inzamelen en transporteren van het huishoudelijke en bedrijfsmatige afvalwater, inzamelen en verwerken van het overtollige hemelwater en het bestrijden van structureel grondwateroverlast. Last but not least is het team verantwoordelijk voor het gehele beheer en onderhoud van het water(keten)systeem van de gemeente Utrecht.

Als teamleider Stedelijk Water en Riolering ga je werken bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte en Gebouwen (BORG). BORG is één van de zes afdelingen van Stadsbedrijven en beheert alle gebouwen en openbare ruimtes van de gemeente Utrecht. Denk bijvoorbeeld aan riolering, stedelijk water, wegen, fietspaden, groen en bomen, verkeerslichten en gemalen. De afdeling stuurt strak op processen, zoals inspecties en uitvoeren van onderhoud. Ook zorgen we voor een veilige leefomgeving voor de inwoners en gebruikers van de stad. Daarbij kijken we ook naar duurzaamheid en functionaliteit. De afdeling is op dit moment in doorontwikkeling. We zoeken dan ook iemand, die mee kan denken en verder vorm aan het nieuwe team kan geven.

Het dagelijks werk van dienst Stadsbedrijven is het visitekaartje van de gemeente. Of het nu gaat om het inzamelen van afval, het beheren, onderhouden of reinigen van de openbare ruimte, sportlocaties, zwembaden, parkeergarages, begraafplaatsen en welzijnsaccommodaties, de bereikbaarheid van en in de stad, bomen of grachten.
Iedereen ziet ons werk!

Dit vragen we van je

 • HBO+/WO werk- en denkniveau en een afgeronde HBO/WO-opleiding (bv. civiele techniek of watermanagement).
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring (en verschillende managementstijlen).
 • Kennis van en ervaring met het stedelijk water en riolering werkveld.
 • Het is een pré als je ervaring hebt met een gemeentelijke organisatie, het besluitvormingsproces en de ruimtelijke inrichting.
 • Je kunt goed overzicht houden bij verschillende belangen, visies, wensen en mogelijkheden.
 • Je bent politiek sensitief en bent bestand tegen druk.

 

Wat biedt Gemeente Utrecht jou?
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven.
Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou:

 • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 3.685,- en € 5.520,-. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
 • We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk voor onze medewerkers. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om op verschillende locaties en bijvoorbeeld soms ook thuis te werken.
 • We bieden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, diverse cursussen en trainingen.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten voor de afstand woon-werk verkeer bij gebruik van het openbaar vervoer of fiets.
 • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden klik hier.

 

Dit is handig om te weten
Heb je vragen over de vacature, de organisatie of de procedure? Neem dan contact op met Julia Donker, groepshoofd Cultuur techniek op telefoonnummer 030 – 286 3776 of Stephan Jansen, Teamleider Stedelijk water, riolering en talons a.i. 06 – 22 68 54 65 (ook als je alleen even een kop koffie wil komen doen).

De briefselectie is maandag 8 april en de 1e sollicitatie gesprekken zijn gepland op donderdag 11 april en de 2e gesprekken op vrijdag 12 april.

Solliciteren op de functie van Teamleider Stedelijk Water en Riolering
Enthousiast geworden om als Teamleider Stedelijk Water en riolering aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer direct online via onze sollicitatiepagina – maar uiterlijk vóór 8 april 2019.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

0