Waterschap Limburg

Vakspecialist toezicht en handhaving

Waterschap Limburg

Roermond
Geplaatst 7 maanden geleden

Vakspecialist toezicht en handhaving
Roermond, 36 uur

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland. Maar onze uitdagingen zijn groots. Dijkversterkingen, klimaatverandering, innovatie en duurzaamheid vormen de basis voor ons werk. Geen ander waterschap heeft een afwisselender gebied dan het onze: van zandgronden in het noorden tot het zuidelijke heuvelland.

Word jij onze nieuwe vakspecialist toezicht en handhaving met een chemische en/of procestechnologische achtergrond?
Waterschap Limburg is verantwoordelijk voor het uitvoeren van controles en het behandelen van incidentmeldingen op het watersysteem en waterkeringen. Voor industrie en RWZI’s zijn we op zoek naar een vakspecialist met een chemische en/of procestechnologische achtergrond. In deze rol werk je samen met collega’s aan het uitvoeren van controles bij complexe bedrijven op het terrein van waterkwaliteit, vooral bij rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s) en (in)directe lozingen. Daarnaast behandel je incidentmeldingen op waterkwaliteit. Je onderzoekt, beoordeelt en adviseert ten aanzien van (norm)overschrijdingen en bepaalt aan de hand daarvan of bedrijven zuivering technische maatregelen moeten treffen om aan de voorschriften te kunnen voldoen. Je onderzoekt, beoordeelt en behandelt omgevingsmeldingen (klachten), verstoringen van de werking van RZWI’s en bepaalt de maatregelen. Je benut de aanwezige kennis en deskundigheid van collega’s en bent de vraagbaak voor collega’s van toezicht en handhaving. Verder adviseer je collega-overheden over indirecte lozingen (lozingen op gemeentelijke riolering) en watergerelateerde aspecten. Tot slot draag je bij aan beleidsontwikkeling waaronder de aanpak van opkomende stoffen.

Belangrijk is dat je:

 • communicatief bent;
 • zelfstandig werkt maar ook samen in het team;
 • omgevingsbewust bent;
 • initiatieven faciliteert;
 • resultaatgericht en kwaliteitsgericht bent;
 • een objectief oordeel kunt vormen;
 • investeert in persoonlijke ontwikkeling en het actueel houden van je vakkennis.

Verder heb je:

 • minimaal een afgeronde hboopleiding chemische technologie/procestechnologie;
 • gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • affiniteit met digitalisering en ben je veranderingsbereid.

Waterschap Limburg ontwikkelt zich langs een aantal watermerken, waaraan jij bijdraagt:

 • We werken met de omgeving, voor de omgeving.
 • We trekken samen op met het bestuur.
 • We respecteren de kaders en pakken de speelruimte.
 • We blijven in beweging.
 • We helpen onze collega.
 • We maken de wereld mooier.

Wat we je bieden:
Het waterschap biedt een interessante functie in een uitdagende organisatie met ontwikkelingsmogelijkheden. Je komt in algemene dienst en wordt geplaatst in de generieke functie van vakspecialist met de functieroepnaam vakspecialist toezicht en handhaving. Het is een structurele en (in principe) fulltime functie (36 uur), indicatief gewaardeerd in schaal 10. Het salaris op fulltime basis bedraagt minimaal € 3.046,- en maximaal € 4.210,- bruto per maand. Naast dit salaris heb je de beschikking over een Individueel KeuzeBudget (IKB) van 20% van je salaris. Het IKB is een vrij besteedbaar budget dat je kunt inzetten voor verschillende doelen. Daarnaast hebben wij prima andere arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonsgebonden basisbudget dat je kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling en vitaliteit.

Interesse?
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Franc Janissen, f.janissen@waterschaplimburg.nl of op +31 655742275. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via HRM@waterschaplimburg.nl. Je gemotiveerde sollicitatie en cv ontvangen we graag vóór 7 januari 2019 via het online sollicitatieformulier. Kijk voor meer informatie ook op www.waterschaplimburg.nl.

Wil jij werken bij Waterschap Limburg, maar zie je op dit moment geen passende functie? Volg ons op social media want er volgen nog meer vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.