Waterschap de Dommel

2 Planvormers (32u en 36u)

Waterschap de Dommel

Boxtel
Geplaatst 1 maand geleden

Werken bij Waterschap De Dommel is werken aan water. De Dommel is een netwerkorganisatie die samen met haar omgeving werkt aan de missie: droge voeten, voldoende en schoon water in een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Van oudsher is het waterschap een vooraanstaande organisatie in Nederland, het land dat wereldwijd bekend staat om haar waterwerken. Wij zijn voorloper in ontwikkelingen op het gebied van samenwerking, duurzaamheid en innovatie, zowel werkinhoudelijk als binnen de organisatiestructuur.
Onze kernwaarden zijn: samenwerken, slagvaardig, deskundig en betrouwbaar.

De Dommel als organisatie heeft haar medewerker centraal staan. Zij is een flexibele werkgever, waarbij je zelf aan het roer staat van jouw loopbaan. Persoonlijk leiderschap en talentontwikkeling vinden we belangrijk, waarbij we een hoge mate van zelfinzicht en zelfsturing vragen. Om je te ondersteunen bij het verwezenlijken van jouw persoonlijke doelen en ambities bieden we ruime opleidingsmogelijkheden, onder andere middels onze eigen Brabant Aquademie.
Als je werkt bij het Waterschap, werk je bij een dynamische, vooruitstrevend en informele organisatie, die het organiseren voor de klant én het resultaat centraal heeft staan.

Wij zijn opzoek naar:
2 Planvormers
Landelijk 32 uur, stedelijk 36 uur
Boxtel

We werken als Waterschap van buiten naar binnen, in samenwerking met onze partners, om de waterdoelen zo integraal en optimaal mogelijk te realiseren. Hierbij worden de belangen van alle betrokkenen afgewogen.
Als planvormer vervul je een spilfunctie in het netwerk van de betrokkenen. Jij draagt verantwoordelijk voor, in jouw deel van het beheersgebied, het maken van verbinding tussen de belangen, de doelen en opgaven van derden (waaronder burgers, agrariërs, bedrijven of overheden) en de waterhuishoudkundige aspecten. Verder geef je mede invulling aan plannen van het waterschap en ben je in staat de gezamenlijke belangen te zien en de kansen die dit biedt te benutten. Je hebt inzicht in en gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Bij de planvormer landelijk ligt de focus van het werk op integraal waterbeheer in het buitengebied, de agrarische gebieden en natuurgebieden.
Bij de planvormer stedelijk ligt de focus op integraal stedelijk water in de bebouwde omgeving (grond- en oppervlaktewater) en de waterketen.

Om de rol van Planvormer te vervullen, zijn wij op zoek naar twee nieuwe collega’s met de volgende talenten:

Verbindend organiseren
Je bent in staat om eenvoudig verbinding te maken met verschillende partners. Het organiseren van activiteiten zodanig in te richten, dat de belangen van alle partijen gewaarborgd worden. Hierbij ga je innovatief, transparant en doelgericht te werk. Dit kun je zowel in de samenwerking met de omgevingspartijen als binnen de organisatie van Waterschap De Dommel zelf. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent gericht op samenwerking en deelt actief kennis. Je bent flexibel en klantgericht en bent bereid om regelmatig fysiek bij de klant aanwezig te zijn.

Taken:

 • Het vertegenwoordigen van het waterschap in netwerken en samenwerkingsverbanden om zowel het watersysteem als de afvalwaterketen doelmatiger te beheren en toekomstbestendig te maken.
 • Het ondersteunen en adviseren van het bestuur van het waterschap over gebiedsontwikkelingen, netwerk en samenwerkingsverbanden.
 • Deelname in projectteams om samen met andere overheden invulling te geven aan overheidsbeleid.
 • Het trekken van, aansluiting zoeken bij of richting geven aan gebiedsontwikkelingen of initiatieven van burgers, bedrijven, terreinbeheerders, agrariërs of overheden.

Enthousiasmerend ondernemen
Om de samenwerking met de partners te laten floreren, is het belangrijk dat je hen vanuit een positieve instelling weet te enthousiasmeren. Naast het naleven van de wettelijke eisen kun je vanuit enthousiasme en waarden nog veel meer bereiken. Zeker in een tijd van innovatie en duurzaamheid liggen hier veel kansen voor een excellente planvormer.

Taken:

 • Het enthousiasmeren van initiatiefnemers om in hun plannen en handelen de waterdoelen te realiseren.
 • Initiëren, adviseren en stimuleren van burgers, bedrijven en overheden in een vroeg stadium van beleids- en gebiedsontwikkelingen, plannen en investeringen op het gebied van integraal waterbeheer (watersysteem en waterketen).
 • Het adviseren, beïnvloeden en toetsen van plannen van onze partners (omgevingsvisies, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen, gebiedsontwikkelingen).
 • Verbeteren van werkprocessen tussen overheden.

Resultaatgericht
Naast de rol van het waterschap in het netwerk van partners, bewaak je als planvormer de resultaten van de projecten, waarbij je het naleven van het beleid en de regelgeving waarborgt.

Taken:

 • Vorm en inhoud geven aan uitvoeringsgerichte projecten (zoals klimaatbestendig inrichten van het gebied of concrete wateropgaven) dit betreft zowel waterschapsprojecten als projecten van derden.
 • Vertalen van vastgesteld beleid naar richtlijnen, werkafspraken en beheersinstrumenten.

Wat we verder belangrijk vinden

 • Je beschikt over een opleiding op tenminste hbo-niveau op het gebied van land- en watermanagement, planologie, civiele techniek of iets vergelijkbaars.
 • Een goed netwerk in de regio is een pre.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met een soortgelijke functie.
 • Kennis op het gebied van integraal waterbeheer (grond en oppervlaktewater en stedelijk water) en ruimtelijke ordening is een pre.
 • Affiniteit met stedelijk (afval)watersystemen is een pre voor de stedelijk planvormer.
 • Bereidheid om een rol te spelen binnen onze calamiteitenorganisatie.
 • Je beschikt over een rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden aan. Afhankelijk van jouw ervaring bieden we de functie aan voor schaal 10. Het salaris van deze functie bedraagt minimaal € 3.046,- en maximaal € €4.347,- bruto per maand (schaal 10 per 1-1-2019) bij een 36-urige werkweek.
Wij bieden jou een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden aan. Zo investeren we in jou door middel van ons opleidingsprogramma persoonlijk leiderschap. Ook krijg je een individueel keuzebudget (PBB) waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen. Je kunt het budget ook besteden aan andere doelen zoals o.a. opleidingskosten of extra salaris. Als je wil werken aan persoonlijke ambities en je loopbaan dan kan onze Brabantaquademie je daarin ondersteunen.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de procesmanager Edwin van der Schoot, tel. (0411 618549).
Wil je meer weten over onze waterschap? Kijk dan op www.dommel.nl/algemeen/werken-bij-ons/werken-bij-ons.html.

Je kunt tot en met 2 juni 2019 reageren via het online sollicitatieformulier. Geef in je reactie duidelijk aan of je voorkeur naar de focus op landelijk gebied uitgaat of naar het stedelijk gebied. Indien we je uit willen nodigen voor een gesprek word je hierover gebeld op maandag 3 juni. De eerste gesprekken staan gepland op woensdag 5 juni en donderdag 6 juni 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.