WaterForum Magazine, september 2014

Minister Schultz van Haegen vertelt in een uitgebreid en openhartig interview over de voorstellen voor de Deltawerken 2.0 die deze maand naar de Tweede Kamer gaan. In de Deltabeslissingen worden de hoofdlijnen uitgezet voor het waterveiligheidsbeleid en de zoetwatervoorziening. De belangrijkste veranderingen betreffen de introductie van nieuwe normen en meerlaagsveiligheid. Minister Schultz beantwoordt ook de meest brandende vragen over de financiering en uitvoering van het idee ‘voor iedereen dezelfde (water) veiligheid’. 
Dat vraagt Loes Elshof aan verschillende partijen die in de toekomst samen moeten werken om de waterveiligheid uit te voeren en te garanderen. Volgens Kees Jan de Vet (VNG) is de urgentie bij de Nederlandse gemeenten over waterveiligheid flink toegenomen. Hij ziet vol vertrouwen de lokale uitvoering van de wateropgaven tegemoet. Projectontwikkelaar Rudy Stroink vreest ‘veel gedoe’ en  er  ontstaat het probleem van rolverwarring, publieke partijen die opdracht geven, controleren en ook toezicht houden. “Grote kans dat de bevolking er alleen maar achterdochtiger door wordt en er minder draagvlak ontstaat.” Stroink pleit dan ook voor een centralistische benadering. 

Directeur Martien den Blanken van drinkwaterbedrijf PWN  gaat in op de succesvolle ontwikkeling van nieuwe watertechnologie binnen zijn bedrijf. Later dit jaar zal de nieuwe ’ Andijk III fabriek’ officieel in gebruik worden genomen. PWN heeft dan voor de derde keer een wereldprimeur. Jac van Tuijn vraagt aan Martien den Blanken hoe zij dit toch doen.
Verder in dit Magazine: 
Dijkgraaf Hetty Klavers stelt dat  succesvolle samenwerking tussen de verschillende waterpartijen niet vanzelf gaat. Frank Cammaert, directeur bij het jubilerende Logisticon, gaat in op de mogelijkheden en moeilijkheden bij afvalwaterbehandeling in de industrie. Willem Ligtvoet van PBL geeft zijn mening over de noodzaak van het beperken van slachtoffers en de maatschappelijke ontwrichting bij een overstroming en Arjan Veering heeft een reportage gemaakt over de natuurkrachten, de waterproblemen en de rol van Nederland in Taiwan. En u vindt in dit nummer natuurlijk ook onze vaste rubrieken zoals: de Column van Jac van Tuijn en ‘Mens in beeld’. Hierin geeft Herman Havekes, werkzaam bij de Unie van Waterschappen, Water Governance Centre in Den Haag en auteur van het boek  ‘Waterrecht in Nederland’, zijn visie over het Nederlandse waterbeleid. 
Wilt u het hele magazine lezen? 
Vraag dan een proefexemplaar aan of neem direct een abonnement!
Waterforum Magazine beleeft zijn 10de jaargang, vanwege dit jubileum kunt u nu al het jaarbonnement 2015 afsluiten (incl. inlog voor het archief op www.waterforum.net) afsluiten  voor slechts  € 49,95 (incl. BTW).
U ontvangt dan niet alleen geheel 2015 alle magazines op de mat, maar ook de 2 edities die in 2014 nog uitkomen. Ook het archief is dan per sirect beschikbaar voor u tot 31 december 2015).

Aarzel niet, maak gebruik van deze geweldige aanbieding en stuur een email aan secretariaat@waterforum.net ovv abonnement of proefexemplaar met uw adresgegevens of bel naar 015-3617433