Waterforum Magazine, oktober 2014

De integrale aanpak van het Deltaprogramma van minister Schultz van Haegen wordt positief ontvangen maar in november gaat zij met de Tweede Kamer in discussie over de te nemen maatregelen. Loes Elshof vroeg een aantal Kamerleden wat zij met de minister willen bespreken. Lutz Jacobi van de PvdA verwacht in het komende debat in ieder geval een fikse discussie over de nieuwe veiligheidsnormen……..
Wij kunnen ons zo’n Deltaprogramma simpelweg niet veroorloven, zei de Filipijnse senator Cynthia Villar tijdens de openingsbijeenkomst van de tweede internationale conferentie Deltas in Time of Climate Change in Rotterdam. Daarmee maakte Villar duidelijk dat de alom aangeprezen Nederlandse aanpak geenszins een blauwdruk is voor alle buitenlandse deltagebieden. Jac van Tuijn deed verslag voor WaterForum magazine. 

Het dreigend tekort aan zoet water in ons land houdt, ook in de industrie, de gemoederen bezig. Water wordt in de nabije toekomst een ‘License to Operate’ en de industrie moet snel in actie komen om die vergunning veilig te stellen. Deze boodschap tekende Esther Rasenberg op uit de mond van Anton van Beek, tijdens het Dow Waterdebat. 

Verder in dit Magazine: 
Heineken bereidt zich voor op toekomstige zoetwaterschaarste, Waterstewardship-programma moet waterproblemen voorkomen. Meer investeren in klimaatbestendige stad, het City Learning Network zet in op stedelijke herontwikkeling. Han Vrijling en Matthijs Boon bespreken of extra bescherming van vitale infrastructuur een verspilling of noodzaak is. En u vindt in dit nummer natuurlijk ook onze vaste rubrieken zoals: de Column van Jac van Tuijn en ‘Mens in beeld’. Hierin vraagt Peter Stoks, die binnenkort afscheid neemt als directeur van RIWA-Rijn aandacht voor de waterkwaliteitsproblemen. In over de vloer gaat Rob Schoon samen met een handhaver op zoek naar verduidelijking van de regels van legionellapreventie.
Wilt u het hele magazine lezen? 
Vraag dan een proefexemplaar aan of neem direct een abonnement!
Waterforum Magazine beleeft zijn 10de jaargang, vanwege dit jubileum kunt u nu al het jaarbonnement 2015 afsluiten (incl. inlog voor het archief op www.waterforum.net) afsluiten  voor slechts  € 49,95 (incl. BTW).
U ontvangt dan niet alleen geheel 2015 alle magazines op de mat, maar ook de laatste editie van 2014 nog. Ook het archief is dan per sirect beschikbaar voor u tot 31 december 2015).
Aarzel niet, maak gebruik van deze geweldige aanbieding en stuur een email aan secretariaat@waterforum.net ovv abonnement of proefexemplaar met uw adresgegevens of bel naar 015-3617433