Waterforum Magazine, maart 2015

Bijna alle waterschappen rekenen op een hogere opkomst bij de komende verkiezingen, zo blijkt uit een rondvraag van Waterforum. Niet onlogisch, nu de verkiezingen samenvallen met de stembusgang voor de provincies. Maar wanneer de verkiezingen echt geslaagd zijn, daarover verschillen de waterschappen sterk van mening. Zij staan voor een vuurproef, want na de stembusgang wachten verschillende evaluaties. 
 
Op zijn quad raast Marcel Stive over het strand langs zijn geesteskind, de Zandmotor. De Delfste kustwetenschapper ziet liever zand dan beton in de strijd tegen het water. Dit jaar krijgt hij twee prestigieuze, internationale prijzen voor zijn werk. Jac van Tuijn en Arjan Veering interviewen de vormgever van de kust.
 
De opmars van nanotechnologie heeft voor de watersector twee gezichten. Waterbeheerders kijken met argusogen naar de minuscule deeltjes en of die niet in het oppervlaktewater terechtkomen. Aan de andere kant is het juist nanotechnologie die revolutionaire doorbraken in waterzuivering binnen handbereik brengt.

Verder in dit Magazine: 
Water en schaliegas. Puzzelen in de Botlek, evides Industriewater bouwt een nieuwe zuiveringsinstallatie om het afvalwater van de verschillende chemieconcerns gezamenlijk te behandelen. Resultaten Vroomshoop, korrelslibtechnologie laat zich goed combineren met conventionele afvalwaterzuiveringen. en een katern gewijd aan Aqua Nederland Vakbeurs – RioleringsVakdagen, de noviteiten, het kennisprogramma.
U vindt in dit nummer natuurlijk ook onze vaste rubrieken zoals: de Column van Jac van Tuijn en ‘Mens in beeld’. Tom Vereijken, lijsttrekker bij de VVD Flevoland voor de waterschapsverkiezingen, maar bovenal waternetwerker. 
Wilt u het hele magazine lezen? 
Vraag dan een proefexemplaar aan of neem direct een abonnement!
U kunt een abonnement op de 11de jaargang van Waterforum Magazine afsluiten (incl. inlog voor het archief op www.waterforum.net) afsluiten voor slechts  € 49,95 (incl. BTW). U ontvangt dan in 2015 alle magazines op de mat. 
Aarzel niet, maak gebruik van deze geweldige aanbieding en stuur een email aan secretariaat@waterforum.net ovv abonnement of proefexemplaar met uw adresgegevens of bel naar 015-3617433