Waterforum Magazine, december 2014

Watertechnologie maakt een bloeiperiode door, topinstituten en laboratoria in Nederland en daarbuiten brengen een stroom aan nieuwe, kansrijke vindingen voort. Maar zit daar ook die vondst bij die een hele sector op zijn kop zet? En zit de watersector te wachten op een start-up van de allure van Apple of Tesla? 
Er wordt driftig gecijferd hoeveel water de water de Rijn in de toekomst kan afvoeren. Want waar de deltacommissaris uitgaat van mogelijk 18.000 kubieke meter in 2100, zeggen critici dat de dijken in Duitsland dan allang zijn overstroomd. WaterForum Magazine duikt aan beide kanten van de grens in de getallenstroom. De logica van Lobith.
Trojan, Zenon, Ovivo en Ostara, Canada heeft enkele topbedrijven uit de watersector voortgebracht. De provincie Ontario profileert zich als de ‘waterhub’ van Amerikaanse continent. De banden met Nederland zijn sterk en de samenwerking werpt zijn vruchten af voor beide landen. Reportage uit een waterland van immense properties.

Verder in dit Magazine: 
Industrie niet gerust op zuiveringsheffing nieuwe stijl, de huidige bepaling van zuiveringsheffing heeft zijn langste tijd gehad. Een eerste verkenning geeft drie opties voor de heffing nieuwe stijl en de Copernicaanse revolutie, komend jaar komt er een ongekende stroom aan gegevens vrij uit het Europese satellietprogramma Copernicus.  De data uit de ruimte openen tal van nieuwe mogelijkheden voor de waterbeheerder. U vindt in dit nummer natuurlijk ook onze vaste rubrieken zoals: de Column van Jac van Tuijn en ‘Mens in beeld’. Hierin verteld Raimond Hafkenscheid hoe water zijn jongensdroom waar maakt.
Wilt u het hele magazine lezen? 
Vraag dan een proefexemplaar aan of neem direct een abonnement!
U kunt een abonnement op de 11de jaargang van Waterforum Magazine afsluiten (incl. inlog voor het archief op www.waterforum.net) afsluiten voor slechts  € 49,95 (incl. BTW). U ontvangt dan in 2015 alle magazines op de mat. 
Aarzel niet, maak gebruik van deze geweldige aanbieding en stuur een email aan secretariaat@waterforum.net ovv abonnement of proefexemplaar met uw adresgegevens of bel naar 015-3617433