Waterforum Magazine, april 2015

Overal worden ontziltingsinstallaties gebouwd voor de bereiding van drinkwater maar  Nederlandse drinkwaterbedrijven zijn afwachtend. Toch  zijn er nu leveranciers die met  innovatieve technieken  op de markt komen. Maar wat wordt  de nieuwe trend: water uit zout of zout uit water ?

Gestaag groeit het aantal stormvloedkeringen dat kwetsbare delta’s moet beschermen tegen hoogwater. In een nieuwe serie gaat Waterforum Magazine langs een aantal beweegbare stormvloedkeringen. In deze eerste aflevering   wordt het miljardenproject Mose in Venetie beschreven. Over twee jaar moeten  hier 78 grote stalen deuren van de zeebodem kunnen oprijzen om de historische stad en de kwetsbare lagune te beschermen tegen hoogwater.
Henk Ovink verovert de wereld met zijn succesformule  ‘Rebuild by Design’ . Waterforum sprak met hem over de mogelijkheden om dit concept en deze procesaanpak in andere landen toe te passen. Ook gaat de eerste Nederlandse Watergezant in op de vraag of de methode  in eigen land werkt en  of Nederland  nu de koploper op het gebied van waterkennis is.
Verder in dit Magazine: 
Nederland koploper bij compacte waterzuiveringen, De vraag naar zoet water zal in de toekomst sterk toenemen. Hoogleraar Erik Roesink kijkt of membraantechnologie hier een oplossing voor kan zijn en wat de rol van Nederland
daarbij is. Strandlagune en binnenmeer in nieuw duingebied, In Petten werd in maart het grootste zandsuppletie project in Nederland afgerond. Veilige waterkeringen door geautomatiseerde monitoring, om de inspectie van dijken sneller uit te

voeren gaan de waterschappen op zoek naar efficiëntere en betere mogelijkheden.
U vindt in dit nummer natuurlijk ook onze vaste rubrieken zoals: de Column van Jac van Tuijn en ‘Mens in beeld’; Gerard Smits secr etaris-directeur van het Waterschapshuis.
Wilt u het hele magazine lezen? 
Vraag dan een proefexemplaar aan of neem direct een abonnement!
U kunt een abonnement op de 11de jaargang van Waterforum Magazine afsluiten (incl. inlog voor het archief op www.waterforum.net) afsluiten voor slechts  € 49,95 (incl. BTW). U ontvangt dan in 2015 alle magazines op de mat. 
Aarzel niet, maak gebruik van deze geweldige aanbieding en stuur een email aan secretariaat@waterforum.net ovv abonnement of proefexemplaar met uw adresgegevens of bel naar 015-3617433