Waterforum Jubileum: Zevenhonderd keer deadlinestress op woensdag

Door de jaren heen zijn Waterforum en de watersector veranderd. Redacteuren kwamen en gingen, maar de betrokkenheid bij het waternieuws bleef op de redactie onverminderd groot. Genuanceerd en onafhankelijk berichten over actuele ontwikkelingen in de watersector was en blijft onze missie. En dat is vandaag de dag zoals voormalig hoofdredacteur Jac van Tuijn in zijn column stelt een ware uitdaging. 

Terug in de tijd
Om een goed beeld te krijgen van de veranderingen in de sector kunnen we een sprong in de tijd maken. Op het internet is een oude versie van de website bewaard gebleven en het is zeker de moeite waard om die eens te bekijken. Als we terugreizen naar 21 juni 2001 zien we dat de balgstuwkering de Ramspol net is geplaatst voor een bedrag van 155 miljoen gulden. Ook wordt de fusie aangekondigd van de Koninklijke vereniging voor waterleidingbelangen Nederland (KVWN) en de Nederlandse vereniging voor waterbeheer (NVA) tot het huidige Koninklijk Nederlands Waternetwerk. Al scrollend door de oude pagina’s wordt ook duidelijk dat sommige zaken blijven. Zo wordt de waterkwaliteit nog steeds bedreigd door het mestbeleid.

Prijswinnaar
Ter ere van het jubileum heeft Waterforum een speciale aanbieding samengesteld. Lezers die de Waterforum-app hebben gedownload maakten kans op een jaar lang gratis waternieuws. Op ons kantoor in Hoofddorp is het winnende lot via www.naamloten.nl getrokken. De gelukkige winnaar van de actie is Ed Brandt, process engineer bij Evides Waterbedrijf. Novaforum zal contact opnemen om alle gegevens te noteren.

De redactie