Limburg wordt geteisterd door overstromingen. (foto: Wikimedia Commons).

Na de extreme regenval en de overstromingen in Limburg blijft het water in de Roer, de Geul en de Maas stijgen. De regenval in Limburg is minder, maar vanuit Duitsland en België, moet nog een hoop overtollig water worden afgevoerd. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg waarschuwt inwoners om alert te zijn.

Er is een specifieke boodschap voor inwoners van Bunde en Meerssen omdat het waterpeil van de Geul stijgt. Volgens de Veiligheidsregio moeten zij waardevolle spullen opbergen en de auto op een veilige plek zetten om de schade te beperken. Op het LIVE-blog van 1Limburg is al het nieuws rondom de overstromingen in Limburg te volgen. Ook op het LIVE-blog van het waterschap wordt informatie verstrekt.

Code rood

Het opschalingsniveau met betrekking tot de Maas is code rood. Dit omdat overschrijding van het niveau van 2.850 kubieke meter per seconde (afvoer bij Sint Pieter) wordt verwacht. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft L1 als calamiteitenzender ingeschakeld. Via de radio deelt de Veiligheidsregio actuele informatie over de wateroverlast in Zuid-Limburg.