Water Alliance jubileert met top-symposium in WTC Leeuwarden

Groter, langer en innovatiever. Dat is kort bestek waar WaterLink 2015 om draait. Een volle dag dompelt de bezoeker zich onder in de nieuwste innovaties in de watertechnologie. Een dag waarop onder andere uiteenlopende onderwerpen als internationalisering, talent scouting, co-creatie, de melksector, zaken doen in ontwikkelingslanden en ‘smart factories’ aan de orde zullen komen. 
De aftrap vindt plaats in een setting die enigszins doet denken aan  de Wereld Draait Door. Onder leiding van de levendige presentator Rick Koster praten onder andere John Jorritsma (Commissaris van de Koning van de provincie Fryslân), Henk Deinum (Wethouder gemeente Leeuwarden), Jantienne van der Meij (Innovatie attache watertechnologie van de Nederlandse ambassade in Washington) en Hein Molenkamp (Directeur Water Alliance) over de kansen in de markt in het algemeen en die van de WaterCampus Leeuwarden in het bijzonder. 
Tijdens WaterLink vindt ook de finale plaats van de Water Alliance Innovation Stimulation Award 2015. De prestigieuze prijs die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt en waar dit jaar maar liefst negen bedrijven met een innovatie aan mee doen.
In het World Café kan worden meegepraat over de belangrijkste ontwikkelingen voor de sector. Een interactief onderdeel, waar op bijzondere manier aan kennisdelen wordt gedaan en waar de bezoeker op een attractieve manier ‘anders leert kijken’. Dat kennisdelen en netwerken kan vanzelfsprekend ook tussen de vele bedrijven door, of tijdens het buffetdiner, waarmee de dag wordt afgesloten. Maar niet voordat Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden zich in een korte speech heeft gericht tot alle aanwezigen, om vervolgens met allen het glas te heffen op een goed jaar voor de Nederlandse watertechnologie-sector.
Late aanmelders zijn nog welkom. Aanmelden kan via www.wateralliance.nl/waterlink
Tot slot, onder voorbehoud: de kans lijkt groot dat ook de Friese zangeres Elske deWall het buffet de netwerkborrel komt trakteren op een concert. Kortom: álle reden om aanwezig te zijn, tijdens WaterLink 2015!