Vlinderklep voor langeafstandstransport van water

Als aanvulling op het bestaande programma vlinderkleppen heeft KSB de nieuwe dubbel-excentrische vlinderkleppen van de serie Aporis met een zachte dichting (elastomeer) op de markt gebracht. Deze vlinderklep wordt toegepast wanneer grote hoeveelheden water moeten worden getransporteerd en veilig moeten worden afgesloten. Hierbij kan worden gedacht aan installaties voor watertransport, voor waterbehandeling alsook aan grote industriële koelcircuits.

De bouwlengten stemmen overeen met de in EN 558/ISO 5752, serie 14 voorgeschreven afmetingen. De nominale diameters variëren van DN 300 tot DN 2000. De maximaal toelaatbare bedrijfsdruk bedraagt 16 bar. De standaard temperatuur van het medium dient tussen 0 en
85 °C te liggen.

De klepbladen en het huis zijn gemaakt van epoxy gecoat EN-GJS-400-15. Twee roestvrijstalen assen houden het klepblad in positie. De krachtoverbrenging van de aandrijfas naar het klepblad wordt gerealiseerd door een spieverbinding. De beide assen komen niet met het medium in aanraking, omdat deze zijn omgeven door afdichtende beschermhulzen. Samen met de roestvrijstaal versterkte PTFE lagerbussen zorgt dit voor een lang, storingsvrij bedrijf.

Dankzij de genormaliseerde aandrijfflens volgens ISO 5211 staat een breed spectrum aan handbediende, elektrische en pneumatische alsmede hydraulische aandrijvingen ter beschikking. De serie is voor drinkwatertoepassingen toegelaten (DVGW, WRAS en ACS).

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.