Vitens start petitie om ‘Kraanwatergemeenten’

Vitens lanceert een online petitie om daarmee nog meer gemeenten in Nederland over te halen zich aan te melden als ‘Kraanwatergemeente’. Met de petitie op Facebook kunnen inwoners hun gemeente aanmoedigen zich ook aan te sluiten bij de actie ‘Stem voor Kraanwater’. Inwoners van gemeenten die al ‘Kraanwatergemeente’ zijn kunnen op de petitie hun waardering hiervoor uitspreken door de actie te delen. Gemeenten hebben nog vier weken de tijd om zich te melden als ‘Kraanwatergemeente’.

Aanmoedigen
De actie ‘Stem voor Kraanwater’ loopt sinds 27 januari en duurt tot en met 19 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Inmiddels hebben 53 gemeenten zich al aangemeld als ‘Kraanwatergemeente’. Dat betekent dat er nog 350 gemeenten te gaan zijn. “Het gaat al goed, maar kan nog beter” zegt Lieve Declercq, directievoorzitter van Vitens. “Uiteindelijk zou het prachtig zijn als alle gemeentes ‘Kraanwatergemeentes’ worden”. 
Ze roept iedereen op te helpen om alle gemeenten in Nederland aan te moedigen zich alsnog aan te sluiten bij ‘Stem voor Kraanwater’. Op 21 maart, de dag voor Wereldwaterdag wil Vitens de uiteindelijke ‘Kraanwaterkaart’ van Nederland onthullen.
 
Stem voor Kraanwater
Met de actie ‘Stem voor Kraanwater’ wil Vitens gemeenten overtuigen kraanwater te schenken en voor kraanwater te kiezen. “Immers, kraanwater is duurzaam, lekker en gezond. Het is een lokaal product waar iedereen trots op mag zijn”, aldus het drinkwaterbedrijf. Dunea, Waterbedrijf Groningen en duurzaam consumentenplatform Nudge hebben zich inmiddels aangesloten bij het initiatief.