Vitens publiceert onderzoeksvragen op nieuwe website

Drinkwaterbedrijf Vitens heeft zijn innovatie- en onderzoeksagenda en actuele onderzoeksvragen gepubliceerd op een nieuw ontworpen website. Deze moet uitgroeien tot een kennisplatform.

Op www.vitensinnoveert.nl plaatste Vitens onlangs zijn innovatie- en onderzoeksagenda en actuele onderzoeksvragen. Daarop nodigt het drinkwaterbedrijf andere partijen die betrokken zijn bij het thema drinkwater uit om mee te denken over onderzoeken die zijn gericht op de drinkwatervoorziening van de toekomst. Daaronder verstaat Vitens: duurzaam, datagedreven en volledig in dienst van de klant.

De nieuwe website die Vitens ontwikkelde voor onderzoeken naar innovaties.

Acht innovatiethema’s
Via de onderzoeksagenda wil Vitens de komende vijf jaar inzetten op acht innovatiethema’s. Deze gaan over het winnen, zuiveren en transporteren van water, maar ook over de circulaire economie, hydroinformatica, ‘integraal assetmanagement’, drinkwaterveiligheid en klantbeleving. Alle acht de thema’s hebben hun eigen ‘ambassadeur’ gekregen: een aanspreekpunt bij Vitens dat moet uitgroeien tot een spin in het web van het desbetreffende thema.

Meer informatie vindt u op de website www.vitensinnoveert.nl