Vijfentwintig WMD-klanten krijgen ieder gratis 50.000 liter water

Vijfentwintig klanten van drinkwaterbedrijf WMD hebben eind januari ieder 50.000 liter gratis drinkwater ter waarde van 125 euro gewonnen. Zij kregen het water omdat ze voor 31 december 2019 hun waterstand doorgaven. “Het gratis water is onderdeel van onze jaarlijkse metercampagne. Zo willen wij de klanten stimuleren om zo snel mogelijk hun meterstanden door te geven.”

Het Drentse drinkwaterbedrijf WMD heeft 200.00 aansluitingen en organiseert jaarlijks de metercampagne. Klanten krijgen in december een flyer bij de meterkaart in de mailbox of in de brievenbus met uitleg over het initiatief en waterbesparingstips, zoals een minuut korter douchen.

“Wij willen dat klanten zo snel mogelijk hun meterstanden doorgeven. Dan kunnen wij snel de rekening sturen en vervolgens onze jaarrekening en jaarverslag opstellen”, licht de woordvoerster van WMD toe. Het drinkwaterbedrijf heeft de winnaars willekeurig gekozen en persoonlijk op de hoogte gesteld.

“Het mogen geen familieleden van WMD-medewerkers zijn of mensen die eerder al de prijs hebben gewonnen.” De 50.000 liter is gebaseerd op het gemiddelde jaarlijkse waterverbruik van 1 persoon.