Vertrekkend dijkgraaf Jan Geluk geridderd

Op 30 juni nam Jan Geluk na een ambtsperiode van twaalf jaar formeel afscheid als dijkgraaf van waterschap Hollandse Delta. Een dag eerder werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de laatste verenigde vergadering die Geluk voorzat.

Burgemeester Gerard Rabelink was speciaal voor de uitreiking vanuit Schouwen-Duiveland naar het waterschapshuis in Ridderkerk gekomen. Geluk, die met pensioen ging, ontving de onderscheiding voor zijn werk en aandacht voor waterveiligheid en met name voor de zorg voor sterke en stevige dijken. Geluk heeft onder meer vanuit zijn functie als dagelijks bestuurder van de Unie van Waterschappen (met de portefeuille hoogwaterbescherming/dijken), intensief bijgedragen aan de opbouw van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

‘Afscheid met een goed gevoel en vol vertrouwen’
“In de twaalf jaar van mijn ambtsperiode hebben wij lokaal en regionaal veel opgaven ingevuld. Ik noem de omvangrijke dijkversterkingen, investeringen in waterberging en -afvoer, inpassing van het Kierbesluit en vele andere betekenisvolle dossiers. Ik durf te stellen dat waterschap Hollandse Delta zich in die periode heeft weten te ontwikkelen tot een professionele en financieel solide waterautoriteit. Met een goed gevoel en vol vertrouwen neem ik afscheid en draag ik het waterschap gaarne over aan mijn opvolgster, mevrouw Ingrid de Bondt”, aldus de vertrekkende dijkgraaf.