Vernieuwd noodstroomgebouw voor drinkwaterpompstation Dunea in Katwijk

Dunea heeft een vernieuwd noodstroomgebouw bij het drinkwaterpompstation in Katwijk. Samen met de historische watertoren zorgt het volgens het drinkwaterbedrijf voor een robuust systeem: bij stroomuitval zorgt allereerst de watertoren voor druk in de leidingen totdat het noodstroomgebouw is ingeschakeld. Zo kan Dunea 24/7 betrouwbaar drinkwater leveren aan haar klanten. BAM Industrie rondde de werkzaamheden deze maand af.

BAM Industrie richtte in opdracht van Dunea de middenspanning energiedistributie en de middenspanning noodstroomvoorziening van het pompstation opnieuw in. Dit is van vitaal belang voor de leveringszekerheid van water in het westelijk deel van Zuid-Holland.

BIM-model toegepast

Dunea produceert en levert drinkwater aan circa 1,3 miljoen klanten. BAM Industrie benaderde de opdracht integraal vanuit de expertises van BAM Advies & Engineering, BAM Infra, BAM Energie & Water en BAM Modulair. De toepassing van BIM (Bouw Informatie Model) vormde volgens het bedrijf een solide basis voor de uitvoering van het project.

Continuïteit bedrijfsvoering 

Hierin was het van cruciaal belang de continuïteit van de bedrijfsvoering van het drinkwaterpompstation te borgen. Jaap Mos, manager bron tot kraan van Dunea: “Het continu investeren in onze assets heeft prioriteit in onze bedrijfsvoering. Dit geldt voor de zuiveringsprocessen, uitbreiding winningen en vergroten en beschermen van de biodiversiteit in ons duingebied. Pompstation Katwijk is een belangrijke schakel in ons drinkwatersysteem. Daarom is het vernieuwen van het noodstroomgebouw essentieel voor ons drinkwaterproces.”