Verdygo, dochter van Waterschapsbedrijf Limburg, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met technologieconcern Strukton International om de Verdygo zuiveringsinstallatie naar buitenlandse markten te brengen.

Bij een Verdygo zuiveringsinstallatie worden bovengronds standaard modules gebouwd voor de rioolwaterzuivering. Deze zijn vrij eenvoudig te demonteren en te verplaatsen. Verdygo is modulair zodat alle onderdelen aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Het bovengrondse modulaire systeem heeft ook een groot kostenvoordeel; twintig procent ten opzichte van traditionele bouwmethoden, liet WBL-directeur Guus Pelzer eerder weten in WaterForum online. Bovendien wordt de bouwtijd met een derde verkort. Ook in het onderhoud kan jaarlijks twintig procent kostenbesparing worden gerealiseerd. De eerste Verdygo-installatie werd in december vorig jaar opgeleverd in Simpelveld.

Midden-Oosten
Verdygo en Strukton International richten zich in eerste instantie op de verkoop in het Midden-Oosten, Scandinavië en Aruba. Er is al veel internationale belangstelling voor Verdygo, met name uit het Midden Oosten. Waterschaarste is daar een belangrijk thema. Waar in Nederland het afvalwater weer wordt uitgezet in de rivier wordt het in het Midden Oosten verder verwerkt tot water voor irrigatie of industriële toepassingen (of zelfs drinkwater).

Lees hier het persbericht