Verderflex Dura lost droogloopproblemen op

Het probleem
Bij een rioolwaterzuiveringsinstallatie ontstonden problemen door dat  pompen door droogloop uitvielen  of veel minder opbrengst hadden dan verwacht. Dit drooglopen kan voorkomen als het  voorraad vat leeg is of toevoer naar pomp stagneert. Door deze droogloop is reparatie van de pomp direct noodzakelijk om dosering van bijvoorbeeld floculant op peil te houden.
De toepassing
Door toepassing van floculatiemiddelen vormen de zwevende deeltjes in het water vlokken die verwijderd moeten worden. Dit vormt een belangrijk onderdeel van het zuiveringsproces.
Het rioolwaterzuiveringsbedrijf zocht een betrouwbare pomp die ook bij evt droogloop geen schade mag oplopen. De voorkeur ging uiteraard uit naar een pomp met een lange levensuur en lage onderhoudskosten. Ten slotte is nauwkeurige dosering van de flocculent natuurlijk van groot belang.

De oplossing

De VerderFlex Dura is hiervoor de ideaale oplossing  omdat  er bij droogloop geen enkele schade ontstaat, ook is deze pomp nog  droog zelf aanzuigend wat bij vat wissel geen gemors geeft. De Verderflex Dura slangenpomp voorzien van flenzen van PP, een materiaal dat goed bestand is tegen de flocculent. De motor is met behulp van een frequentieomvormer in toeren te regelen waardoor de pomp een grote variabele capaciteit krijgt. Naast proceszekerheid biedt het toepassen van de Verderflex Dura lage onderhoudskosten en een lange levensduur de pomp is hiermee de ideale oplossing  voor het rioolwaterzuiveringsinstallatiebedrijf.
De voordelen van de Verderflex Dura
  • Droogloop zonder schade
  • Lange levensduur van de slang
  • De slang is gemakkelijk en snel te vervangen
  • Lage onderhoudskosten
  • Geen draaiende delen in de te verpompen vloeistof

(Persbericht Verder BV, januari 2013)