Verbeterde zelfaanzuigende centrifugaalpomp van KSB

De maximale opvoerhoogte bedraagt 105 m en de grootste capaciteit ligt bij 180 m3/h. De verbeterde serie omvat 28 pomptypes, die worden aangedreven door 2- of 4-polige IEC-motoren. De pompen zijn leverbaar in een compacte modulaire blokuitvoering (Etaprime B) of in de klassieke uitvoering met de motor op fundatieplaat (Etaprime L). De aansluitafmetingen komen voor 100% overeen met die van de voorgaande generatie. 

Afhankelijk van de toepassing kan de klant bij de smering van de wentellagers kiezen tussen oliesmering en levensduur vetgesmeerd. Optioneel kan men de lagerstoelen ook met aansluitingen voor een temperatuur- of trillingsmeting uitvoeren. Als materialen zijn gietijzer en roestvrijstaal beschikbaar. Daarmee reikt het toepassingsgebied aanzienlijk verder dan het gebruik in watertoepassingen.  

Een grote ruimte voor de mechanische asafdichting zorgt voor een goede ventilatie van dit gebied. Royaal bemeten ruimtecondities vergemakkelijken de montage en demontage van de mechanische asafdichtingen. Voor ingewikkelde toepassingen zijn ook dubbelwerkende mechanische asafdichtingen in tandem- of back-to-back-uitvoering verkrijgbaar. Voor het verpompen van emulsies, zoals koelsmeerstoffen is er nu een nieuw afdichtingmateriaal als standaard optie beschikbaar. 
 

(Persbericht KSB Nederland, februari 2016)