De winnaars van de Waterinnovatieprijs 2017 (foto: Waterschap Brabantse Delta).

De Unie van Waterschappen heeft 11 juni de inschrijving voor de Waterschapsinnovatieprijs 2018 geopend. Deelnemers kunnen tot 28 augustus innovatie projecten aanmelden via de website warerinnovatieprijs.nl Dit jaar is de categorie ‘Circulaire Economie’ toegevoegd omdat het voor de waterschappen een belangrijk thema is.

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken de Waterinnovatieprijs elk jaar uit aan innovatieve waterprojecten. De prijs kent drie vaste categorieën: ‘Waterveiligheid’, ‘Voldoende water’ en ‘Schoon water’. De categorie ‘Circulaire Economie’ is hier nu aan toegevoegd. De Nederlandse overheid heeft immers de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn.

Projecten aanmelden
Deelnemers kunnen tot 28 augustus hun innovatieve projecten aanmelden via de website waterinnovatieprijs.nl. De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs worden door een jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, beoordeelt de inzendingen op hun innovatieve, duurzame, probleemoplossende en kostenbesparende karakter.

Verduurzaming
De Waterinnovatieprijs stond vorig jaar in het teken van verduurzaming. De winnaars in de vier categorieën en de Publiekswinnaar van 2017 waren bedrijven en organisaties die achtereenvolgens een techniek voor innovatief dijkonderzoek, zuivering van rioolwater met ozon, een sensor voor online monitoring van waterstanden, een mobiele waterkrachtinstallatie en dijkversterking met behulp van cementinjecties ontwikkelden.

Uitreiking eind november
De genomineerden worden dit jaar op de Innovation Expo op 4 oktober bekendgemaakt, waarna het publiek de kans krijgt op hun favoriete innovatie te stemmen voor de Publieksprijs. De feestelijke uitreiking van de Waterinnovatieprijs vindt plaats op 29 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort.

Lees hier het persbericht van De Unie van Waterschappen