Uitbreiding Zuid-Afrikaanse waterzuivering in Hartebeestfontein met Nereda®

De Nereda technologie – uitgevonden door de TU Delft en ontwikkeld in samenwerking met Stichting Onderzoek Toegepast Waterbeheer (STOWA), de Nederlandse waterschappen en Royal HaskoningDHV – zuivert afvalwater met aerobe bacteriën die groeien in compacte korrels. Er zijn wereldwijd tientallen installaties in bedrijf en in aanbouw, onder meer in Brazilië, Australië en in het Zuid-Afrikaanse Gansbaai en Wemmershoek.
Graham Hartlett, Sales en Marketing Manager van WEC Projects: “Toen dit project getenderd werd, wisten we meteen dat de Nereda technologie perfect zou passen vanwege de mogelijkheid om bestaande installaties te hergebruiken. Dit is van grote toegevoegde waarde voor de klant. Nereda heeft een kleine voetafdruk. De lagere investeringskosten en operationele kosten spelen ook een doorslaggevende rol.”
René Noppeney, Global Director Water Products and Innovation van Royal HaskoningDHV, noemt de Nereda-technologie de nieuwste stap op het gebied van waterzuivering. “Aerobe korreltechnologie is ontwikkeld om te blijven. Het grote voordeel van Nereda is dat het in de praktijk bewezen is, ook in Zuid-Afrika.”
“Dit is de eerste Nereda-installatie in de Zuid-Afrikaanse provincie Gauteng. Een mooie kans om deze bekroonde technologie in de etalage te zetten”, concludeert Hartlett.