Uitbreiding The People Group met GIS Specialisten

Uitbreiding The People Group

Uitbreiding The People Group met GIS Specialisten

The People Group (TPG) en GIS Specialisten bundelen hun krachten per 1 maart 2021. Beide organisaties hebben de ambitie om een flinke stap voorwaarts te zetten op het gebied van Geografisch Informatie Systemen (GIS). Met deze uitbreiding is TPG 18 GIS specialisten rijker.

Samen verder
De samenwerking tussen de twee partijen is ontstaan om de maatschappelijke behoefte met betrekking tot GEO-ICT-vraagstukken nog beter te kunnen beantwoorden. Geografische informatie is hedendaags niet weg te denken en speelt een steeds prominentere rol binnen organisaties. Voornamelijk op het gebied van besluitvorming en besturing kunnen we niet meer zonder deze ruimtelijke gegevens. Neem een pandemie als waar we nu in verkeren als voorbeeld. Door diverse gegevens met elkaar te combineren, worden trends, situaties of problemen inzichtelijk gemaakt. Deze data wordt verzameld en inzichtelijk gemaakt met behulp van GIS. Op deze manier worden ruimtelijke verbanden en patronen in begrijpelijke taal in kaart gebracht. Aan de hand hiervan kunnen onder andere beleidskeuzes gemaakt worden en ontstaan er nieuwe mogelijkheden. The People Group en GIS Specialisten geloven strek in de kracht van GIS en zijn ervan overtuigd de oplossing te kunnen bieden rondom technische GEO-ICT vraagstukken.

Over GIS Specialisten
GIS Specialisten is ontstaan in 2009 vanuit een grote interesse en passie in het vak GIS en GEO-ICT. Dit vloeit voort uit onze strategie. Binnen de GIS-wereld zijn continu nieuwe ontwikkelingen en daar groeit deze organisatie in mee. Aan het hoofd van GIS Specialisten staat Marlex de Jong: “Met een team van 18 specialisten werken wij zowel op ons kantoor in Utrecht aan interne projecten, als bij de klant op locatie middels detachering.” Hoog in het vaandel staat technische innovatie en co-creatie. Binnen het klantenportfolio van GIS Specialisten horen onder andere Rijkswaterstaat, diverse Gemeentes, Veiligheidsregio’s en Waterschappen. Door het samengaan van GIS Specialisten met TPG ontstaat een sterke positionering binnen de GIS-wereld en kunnen we onze klanten een nog bredere dienstverlening bieden.

Over TPG
Sinds 2008 beantwoordt TPG de meest uiteenlopende technische vraagstukken binnen zeven marktsegmenten. Bij TPG werken experts op het gebied van Bovengrondse Infrastructuur, Ondergrondse Infrastructuur, Bouw & Installatietechniek, Geo & Data, Industrie & Energie, Consultancy en Finance. Ontwerp, techniek en proces symboliseren de rode draad voor productontwikkeling en oplossingsgerichtheid. Daarbij neemt TPG beheer en onderhoud vanzelfsprekend voor haar rekening. Dit alles wordt georganiseerd en geoptimaliseerd middels software die in eigen huis wordt ontwikkeld.

Uitbreiding The People Group met GIS Specialisten – Meer nieuws uit de watersector?