Training of Trainers in Durban, Zuid-Afrika

Vakspecialist trainen om docent te worden, dat was de opdracht. De training combineert theorie met praktische oefeningen en is toegepast op het vak afvalwaterzuivering. Gedurende 2,5 dag oefenden de deelnemers met het voorbereiden en uitvoeren van mini-lessen, werken met interactieve lesmethoden, inspelen op behoeften van de deelnemers en het evalueren van hun eigen lessen. Op het eind vond een schriftelijke toets en een proeve van bekwaamheid plaats. 75% van de deelnemers slaagden voor het examen en mogen zich officieel trainer noemen.

  

Na een wat stroeve start met deelnemers die waren uitgenodigd was het ijs al snel gebroken en heeft iedereen, voorbereid of niet, intensief deelgenomen aan de oefeningen, opdrachten en minilessen. Aan het eind van de training overheerste een heel positief en trots gevoel. Voor meer informatie over het traject en een mooi overzicht van de geslaagden kan je de recent verschenen nieuwsbrief van EThekwini Water and Sanitation bekijken!
Een aantal quotes van de cursisten:
  • I learned so many things, different methods of presenting the lessons. Making the audience involved, different styles of teaching and training
  • Gives strength and power
  • Made me an effective trainer
  • The course was very good. Especially the trainers, they were superstars
  • I found the course interesting and would like to have more than I had

Naar de bedrijvenregistervermelding van Wateropleidingen
(persbericht Wateropleidingen, juli 2015)