Op 1 februari op de RIONEDdag 2018 is de traineeship Stedelijk Water door Nationaal Water Traineeship gelanceerd. Een unieke samenwerking tussen Wateropleidingen, RIONED en het Nationaal Water Traineeship is zo ontstaan om samen meer te kunnen bieden: goed opgeleide jonge collega’s met ambitie in het stedelijk water!

 Het Traineeship Stedelijk Water biedt gemeenten, waterschappen, adviesbureaus en andere werkgevers professionals die enthousiast zijn voor een carriere in het stedelijk waterbeheer. De trainees doorlopen vakinhoudelijke opleidingen bij Wateropleidingen en ze hebben – dankzij de samenwerking met Stichting RIONED – toegang tot de nieuwste kennis op het gebied van stedelijk water. Het traineeship bestaat uit vier dagen werken en een dag opleiding en duurt twee jaar. Nationaal Watertraineeship, Wateropleidingen en Stichting RIONED borgen de kwaliteit.

Na afronding heeft de trainee zich ontwikkeld tot een medewerker met 2 jaar werkervaring binnen het vakgebied van stedelijk water die kan samenwerken in projecten met andere organisaties. Met diepgaande, actuele en praktijkgerichte kennis en expertise op het gebied van assetmanagement, regenwater, grondwateroverlast en klimaatbestendigheid heeft de trainee zich ontwikkeld tot een volwaardige adviseur stedelijk water. Hij/zij is direct inzetbaar als adviseur in het kader van klimaat adaptieve stad, stresstesten, aanpassingen aan de gemeentelijke taken voor de nieuwe Omgevingswet en veel meer.

Meer weten?

Download de brochure Stedelijk Water (pdf, 1 MB) van het Nationaal Water Traineeship of neem contact op met Ingrid Schroders via ingrid.schroders@wateropleidingen.nl of 030 60 69 419.