Topsector Water presenteert nieuwe Landenlijst

Landen die hoog op deze lijst staan – de ‘A’ landen – hebben in 2017 de hoogste prioriteit. Op deze landen worden de meeste activiteiten gericht. ‘B’ landen zijn veelbelovende landen waar Nederlandse partijen actief zijn.  In ‘C’ landen worden de ontwikkelingen gevolgd en eventueel ad-hoc activiteiten georganiseerd. 

 ‘A’ landen voor 2017 zijn: Balkan, Colombia, Duitsland, Golfstaten, Indonesië, Iran, Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Ten opzichte van vorig jaar is de Balkan nieuw toegevoegd, Iran was 'B' land.  ‘Europa algemeen’ verdween uit de A-categorie en uit de hele landenlijst. India, Kazachstan en Signapore zakten van A naar B.

In totaal werden drie nieuwe landen/regio’s door de Topsector Water op de landenlijst geplaatst. Het gaat om Balkan (A), het Verenigd Koninkrijk (B) en Maleisië (C). Vijf landen/regio’s verdwenen van de landenlijst Europa algemeen (A), Ethiopie (B),  Roemenië  (B), Zuid Korea (B) en Noorwegen (C).

De prioritaire landenlijst wordt ieder jaar opgesteld. VNO-NCW verzamelt de informatie zodat deze meegewogen kan worden voor bijvoorbeeld handelsmissies en agenda’s van bewindspersonen. Ook is de lijst de basis voor de ‘3x3x3’ strategie van het Kernteam Export & Promotie: focus op drie uitgaande missies, drie inkomende missies en drie beurzen.

Landenlijst 2017

bron: Topsector Water