Team OMA/Royal HaskoningDHV presenteert uitgebreide strategie voor Sandy-getroffen Hoboken

In de door Sandy getroffen regio zijn de gemeenschappen Hoboken en Weehawken in Jersey City vatbaar voor overstromingen en stormvloeden. Deze gemeenschappen werden zwaar getroffen door de orkaan Sandy, waardoor alleen al 80% van Hoboken is overstroomd. Dit heeft in deze gemeenschap geleid tot een schade van meer dan 250 miljoen Amerikaanse dollar. 
Het OMA/Royal HaskoningDHV-team heeft een uitgebreide strategie voor stedelijk waterbeheer gepresenteerd. In dichtbevolkte stedelijkStrategie voor stedelijk waterbeheere omgevingen zijn bescheiden oplossingen voor afzonderlijke huizen niet effectief en is een aanpak vereist die de bevolkingsdichtheid en de complexiteit van de context in acht neemt. De strategie van het team is gebaseerd op vier pilaren: weerstaan (resist), vertragen (delay), opslaan (store) en afvoeren (discharge):
Resist: verdedigingsconstructies aan de kust tegen hoge waterstanden.
Delay: het wegstromen van regenwater vertragen door middel van de stedelijke infrastructuur.
Store: groene infrastructuur voor de opslag van overtollig regenwater.
Discharge: waterpompen en alternatieve routes voor het afvoeren van water.
 
Deze strategie van harde en zachte oplossingen heeft grootste effect op waterveiligheid en zorgt ervoor dat deze gemeenschappen in de toekomst op een duurzame manier met water kunnen leven.
 
Het team van OMA/Royal HaskoningDHV is een van de tien teams die hun oplossing op 3 april presenteerden. De winnaars worden later dit voorjaar aangekondigd door minister Donovan van het Amerikaanse ministerie van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling.
In het OMA-ontwerpteam zijn OMA, Royal HaskoningDHV, Balmori Associates en HR&A Advisors vertegenwoordigd.
Informatie over Rebuild By Design
Rebuild by Design, een initiatief van de Hurricane Sandy Rebuilding Task Force en het Amerikaanse ministerie van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, pakt kwetsbaarheden van gebouwen en het milieu aan die door de orkaan Sandy aan het licht zijn gekomen in gemeenschappen in de gehele regio, en ontwikkelt financierbare oplossingen om inwoners in de toekomst beter te kunnen beschermen tegen klimaatgebeurtenissen. 
Sinds juni 2013 werken tien interdisciplinaire ontwerpteams samen met verschillende belanghebbenden in de door Sandy getroffen regio om innovatieve oplossingen te bedenken voor de wederopbouw.

Naar de Bedrijvenregister vermelding van Royal HaskoningDHV
(
Persbericht, Royal HaskoningDHV, april 2014)