Studenten Hogeschool Amsterdam ontwerpen ‘virals’ om Legionella meer bekendheid te geven

Prijsvraag
De studieopdracht had de vorm van een prijsvraag. De studenten maakten dertig filmpjes, waarvan er zes zijn genomineerd voor de prijs. De zes genomineerde filmpjes zijn te bekijken op de website van de Stichting Veteranenziekte. (http://www.stichtingveteranenziekte.nl/nieuws/genomineerden-viral-wedstrijd).
Legionella nog steeds onbekend
Legionellaziekte is nog steeds een relatief onbekende ziekte, die vooral het nieuws haalt als er ergens een besmetting wordt geconstateerd, bijvoorbeeld in sportdouchevoorzieningen, ziekenhuizen, zorgcomplexen, hotels en sauna- en zweminrichtingen. Voor de Stichting Veteranenziekte is de prijsvraag onderdeel van haar zoektocht naar mogelijkheden om de bewustwording over Legionella te vergroten. Verbeterde wet – en regelgeving is essentieel voor Legionellapreventie, maar bewustwording en alertheid bij het grote publiek is ook belangrijk om de ziekte te voorkomen.
Congres Ketensamenwerking Legionellapreventie donderdag 14 oktober 2014
Uitgebreide informatie over het congresprogramma en aanmelding staat op de website van de Stichting Veteranenziekte www.stichtingveteranenziekte.nl/congres.

(Persbericht oktober 2014)