• Toename van gebruik van toiletpapier en vochtige doekjes veroorzakenverstoppingen in rioolsystemen
  • Op korte termijn verhelpen dankzij nieuw verhuurmodel voorafvalwaterbedrijven

Vogelsang, specialist in o.a. afvalwaterbehandeling, wil gemeenten en afvalwaterbedrijven snel en eenvoudig helpen met het verhuren van haar shredderoplossingen. Het Coronavirus en het werken vanuit huis blijken grote impact te hebben op afvalwaterzuiveringsinstallaties en rioolsystemen. Het hamsteren van toiletpapier betekent dat andere delen van de bevolking alternatieven gebruiken, zoals zakdoeken, handdoeken en vochtige doekjes. Deze stoffen ontleden echter nauwelijks. Het resultaat is verstopte pompstations en rioleringen, waardoor er aanzienlijk meer onderhoud nodig is in afvalwaterzuiveringsinstallaties.

“Het huidige Coronavirus zorgt voor een intensievere belasting van ons rioleringsstelsel. Het doorspoelen van hygiënische, vochtige doekjes en dergelijke veroorzaken verstoppingen. Met ons verhuurmodel stellen wij gemeenten en afvalwaterbedrijven in staat om deze ongewenste verstoppingen te voorkomen”, zegt Paul Roobol, managing director van Vogelsang B.V..

Afvalwaterbedrijven zijn systeemrelevant
Operators kunnen de shredderoplossingen van Vogelsang huren. In een telefonisch consult informeren en adviseren onze technische specialisten of en welke shredderoplossing geschikt is. Er wordt geen huur voor de eerste vier weken berekend voor het gebruik van de shredderoplossing.

Paul Roobol voegt toe: “Afvalwaterbedrijven zijn systeemrelevant. Zonder hen hebben wij geen goed functionerende sanitaire voorzieningen. Een basisbehoefte lijkt mij. Wij helpen hen graag.”

Van grote kanalen tot minimale ruimtevereisten
De shredders van de XRipper-serie kunnen vochtige doekjes, poetslappen en andere verontreinigingen in het afvalwater versnipperen, zodat ze gemakkelijk de pompstations passeren. Met de stroom van vloeistof bereiken de vaste stoffen de XRipper en worden daar versnipperd door de monolithische Ripper-rotoren. Vogelsang biedt een breed scala aan shredderoplossingen, van modellen zoals de doorontwikkelde XRipper XRG186 voor grote kanalen en hoge stroomsnelheden tot ruimtebesparende varianten zoals de XRipper XRP voor inline montage in leidingen. De extra smalle modellen van de XRipper XRC100-serie kunnen ook worden geïnstalleerd in open kanalen met een breedte van slechts 30 cm.

Gemeenten en afvalwaterbedrijven die geïnteresseerd zijn in het verhuurmodel van Vogelsang B.V. kunnen contact opnemen met: sales.nl@vogelsang.info

Voor meer informatie kunt u onze nieuwe website bezoeken: vogelsang.info/nl-nl/