Stefan Apel nieuwe directeur van Xylem Water Solutions Benelux

Stefan Apel volgt Ruud Vreeburg op als directeur van Xylem Water Solutions Benelux. De directiewissel werd eind vorig jaar persoonlijk door Ruud Vreeburg aangekondigd, die nu een internationale functie binnen Xylem vervult als Sales Director Specialty Products EMEA.

Sinds 3 april 2017 is Stefan Apel de nieuwe directeur van de Xylem vestigingen in Nederland en België.

Stefan Apel is een internationaal opererende manager afkomstig van CHEP, marktleider in pallet- en containerpooling en onderdeel van het Australische Brambles. Hier heeft hij onder andere als Country General Manager Benelux en director European Key Accounts voor Heineken, Heinz, Refresco, AB InBev en JacobsDouweEgberts gewerkt. Daarvoor is hij Managing Director bij Maars Holding geweest en was hij voor Stork N.V. directeur van Stork Pompen in Nederland en Spanje en product manager voor Stork Pompen België.

“Tijdens de eerste gesprekken met Xylem medewerkers viel mij vooral het enorme enthousiasme voor water die eenieder uitstraalde en het belang van ‘solving water’ met blik op de toekomst. Voor mijn gevoel ga ik ‘Back to the roots’ gezien mijn achtergrond bij Stork pompen, ook al heeft Xylem meer te bieden dan alleen pompen. Te midden van de derde industriële revolutie geloof ik sterk in het slim verbinden en analyseren van data met als doel de klantvraag te overtreffen en onze klanten te verrassen met advies, technologieën en service die het verschil maken,” aldus Stefan Apel.