Singaporese waterspecialist Harry Seah benoemd tot KWR Honorary Fellow

KWR heeft vice-ceo Harry Seah van PUB, het nationale wateragentschap van Singapore, benoemd als Honorary Fellow voor zijn bijdrage aan de internationale samenwerking op het gebied van waterwetenschap en -beheer. KWR-directeur Dragan Savić heeft de Award overhandigd tijdens een virtuele prijsuitreiking op 4 maart. Seah draagt veel bij aan de relatie tussen de Nederlandse en Singaporese watersector en is op dat terrein zeer actief tijdens de Amsterdam International Water Week en de Singapore International Water Week.

“Door de jaren heen is de heer Seah een inspirerende leider en drijvende kracht geweest bij het opzetten van internationale onderzoeks- en innovatieprogramma’s”, zei Savić bij de uitreiking. “Zijn vermogen om belanghebbenden uit verschillende landen met elkaar te verbinden, heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van internationale samenwerkingen. Met zijn kennis van de watersector heeft hij bruggen kunnen slaan tussen wetenschap en praktijk, om brede maatschappelijke doelen te bereiken. Onder leiding van de heer Seah heeft PUB ook een belangrijke rol gespeeld bij het stimuleren van strategische partnerschappen waarbij KWR betrokken is, zoals de Global Water Research Coalition en Watershare. Als early adopter van Watershare’s visie, opende de heer Seah de deuren van de waterhub in Singapore naar andere Aziatische landen. Met zijn constructieve houding en betrokkenheid, is hij een bron van energie en motivatie voor alle waterwetenschappers en in het bijzonder voor professionals in het begin en midden van hun carrière.”

Seah liet op zijn beurt weten zeer vereerd te zijn met de benoeming als KWR Honorary Fellow: “Ik ben dankbaar voor het voorrecht om samen te werken met gelijkgestemde wereldberoemde instituten op het gebied van waterwetenschap en innovatie. We kijken ernaar uit om de samenwerking met KWR en de internationale waterwetenschappelijke gemeenschap voort te zetten om best practices te delen en kennis uit te wisselen om zo in de waterbehoeften van de samenleving te voorzien.”

Vijfde Honorary Fellowship

Sinds 2015 reikt KWR jaarlijks een Honorary Fellowship uit aan individuen die een bijzondere bijdrage leveren aan de onderzoeksgemeenschap en de samenleving. Deze personen zijn onder meer managers, wetenschappers of eigenaren binnen het nationale en internationale netwerk van KWR. Harry Seah is de vijfde ontvanger van de Honorary Fellow-prijs, na Martien den Blanken, Joan Rose, Willy Verstraete en Ad van Wijk. Een Honorary Fellow wordt aangesteld voor het leven.