Secretaris-directeur Delfland op shortlist Overheidsmanager van het Jaar

Pieter Janssen, secretaris-directeur bij het Hoogheemraadschap van Delfland, staat met vijf andere overheidsmanagers op de shortlist van kandidaten voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2022. Met die verkiezing wil de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) een platform bieden aan excellent overheidsmanagement en kennisdeling bevorderen binnen de publieke sector.

De zes overheidsmanagers zijn geselecteerd voor de tweede ronde van de verkiezing: de jurygesprekken. “De overheid ligt onder een vergrootglas en het is ontzettend belangrijk om ook de positieve verhalen een podium te geven. We zijn trots op deze managers, om de manier waarop ze met hun collega’s aan de slag zijn voor ons allen!”, aldus Jetta Klijnsma, juryvoorzitter en commissaris van de Koning in Drenthe. Meer dan honderd overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden voorgedragen.

Baanbrekend manager

“Pieter Janssen wist in coronatijd en ook daarbuiten alle ballen in zijn organisatie in de lucht te houden. Als secretaris-directeur van het Hoogheemraadschap van Delfland zorgt hij voor verbinding binnen en buiten de organisatie, voor een inclusieve werkomgeving en toekomstvisie. Hij is voor iedereen zichtbaar en benaderbaar, waardoor hij de organisatie als geen ander kent. Tegelijkertijd houdt hij de expertise echt bij zijn medewerkers en staat hij onvoorwaardelijk achter hen. Hij is een baanbrekend manager in zijn taakopvatting en uitvoering!”, luidt het lovende profiel van Janssen op de website van de VOM.

Andere kanshebbers

Naast Janssen staan op de shortlist: Christien Bronda (gemeentesecretaris gemeente Groningen), Theodor Kockelkoren (inspecteur-generaal der Mijnen, Staatstoezicht op de Mijnen), Wilfred Rietdijk (generaal-majoor Bedrijfsvoering, ministerie van Defensie), Nanette van Schelven (directeur-generaal Douane, ministerie van Financiën), Carla Schutte (plaatsvervangend directeur IV, Integratie Business Services Auto, Inning en Betalingsverkeer, Belastingdienst). Na de jurygesprekken wordt eind september bekendgemaakt wie de drie finalisten zijn. Zij worden vervolgens bezocht op hun werkplek door een afvaardiging van de jury. Uiteindelijk wordt op dinsdag 22 november tijdens de uitreiking in de Ridderzaal één van de finalisten gekroond tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2022’.