RWZI in Steinach

Het gebied van het Waterschap “Morgental” bevindt zich in het noordoosten van Zwitserland, direct aan de Bodensee. De RWZI in Steinach zuivert het afvalwater van 8 gemeenten van de kantons Thurgau en St. Gallen en daarbij is het belangrijk dat de ontwatering van het slib zonder problemen verloopt en economisch is.

In de winter van 2015 is via het “Planungsbüro Hunziker & Betatech” een vergelijking gestart tussen de belangrijkste decanter producenten evenals enkele producenten van schroefpersen. Daarbij zijn testen uitgevoerd en gedocumenteerd waarbij de gerealiseerde procesgegevens gebruikt dienden te worden voor de garanties in de tender. Van alle deelnemers heeft Hiller GmbH de beste resultaten gehaald een kon daardoor ook de beste prestaties garanderen.

Met de in de tender aangeboden DP484/11012/SD installatie was Hiller GmbH de tweede in prijs, maar omdat het wel de meest economische aanbieding had heeft Hiller de opdracht verkregen.

De installatie, die intussen succesvol geïnstalleerd is, heeft ook tijdens bedrijf de gegarandeerde waardes gehaald. Sindsdien verzorgt de Hiller decanter voor een efficiënte ontwatering op de RWZI Steinach en is door het waterschap geaccepteerd zonder beperkingen.

Volgens de gebruiker zijn de ervaringen tot nu toe zeer goed en is de opvolging door Hiller vakkundig. Bij problemen is Hiller GmbH altijd beschikbaar en werkt oplossingsgericht.