Royal HaskoningDHV wint grote kustbeschermingsopdracht Bangladesh

Royal HaskoningDHV zal zich de komende zes jaar bezighouden met het gedetailleerde ontwerp, bouwtoezicht en projectmanagement voor honderden kilometers dijken. Deze moeten zeventien kustpolders beschermen tegen natuurrampen en de gevolgen van klimaatverandering. Het totale projectgebied is circa 1.000 vierkante kilometer.
Het contract maakt deel uit van het door de Wereldbank gefinancierde Coastal Embankment Improvement Project Phase-1 (CEIP-1) van de overheid van Bangladesh.
 
Impact klimaatverandering
Sarafat Hossain Khan, CEIP-1 projectdirecteur van de Bangladesh Water Development Board: “Door klimaatverandering loopt de bevolking steeds meer risico in de kustzone van Bangladesh, een gebied dat toch al te kampen heeft met orkanen en stormvloeden, erosie, zeespiegelstijging en verzilting. Wanneer nu een orkaan met een herhalingsinterval van tien jaar onze kustzone bereikt, zullen er zo’n acht miljoen mensen getroffen worden door  overstromingen van drie meter of meer. Dit blijkt uit een recent onderzoek.”
 
Bescherming tegen natuurrampen
Roelof Moll, projectdirecteur bij Royal HaskoningDHV: “We zijn trots dat we meewerken aan een reeks overheidsprojecten voor de bescherming van de kustzone van Bangladesh. Dit gebied is rijk aan diverse natuurlijke hulpbronnen, zoals zoet water, olie, gas en mineralen. Als dit gebied beter bestand is tegen natuurrampen en klimaatverandering, worden kwetsbare gemeenschappen beschermd en sociale en economische ontwikkelingen gestimuleerd.”
 
Het contract werd 30 december 2014 in Dhaka ondertekend door Sarafat Hossain Khan van de Bangladesh Water Development Board en Roelof Moll van Royal HaskoningDHV in aanwezigheid van hoge vertegenwoordigers van het Bengalese ministerie van Water Resources, de Wereldbank, de Technische Universiteit van Bangladesh (BUET) en Gerben Sjoerd de Jong, de Nederlandse ambassadeur in Bangladesh.
 
Royal HaskoningDHV gaat samenwerken met vier sub-consultants. Dit zijn het Danish Hydraulic Institute (DHI) en uit Bangladesh: DevConsultants (DevCon), Design Planning & Management Consultants (DPM) en het Institute of Water Modelling (IWM).

Contractondertekening

Naar de Bedrijvenregistervermelding van Royal HaskoningDHV
(Persbericht januari 2015)