Royal HaskoningDHV en WABAG gaan Nereda-technologie leveren aan India en Zwitserland

Nereda zuivert afvalwater met bacteriën (aeroob korrelslib) en is daarmee volgens Royal HaskoningDHV een doorbraaktechnologie voor duurzame afvalwaterzuivering. Nereda-installaties zijn goedkoper dan traditionele installaties en tot vier keer kleiner. Bovendien verbruiken ze minder energie en zijn er geen chemicaliën nodig in het behandelingsproces. 

Marktleider 
Rajiv Mittal, Managing Director en Group CEO van VA TECH WABAG Ltd. is verheugd om samen met Royal HaskoningDHV de Nereda-technologie in India en Zwitserland op de markt te gaan brengen. “We beginnen in de landen waar wij marktleider zijn en zullen na verloop van tijd Nereda ook in andere landen gaan uitrollen.”
Groeistrategie
De samenwerkingsovereenkomst met Royal HaskoningDHV en de tienjarige Nereda-licentie passen volledig in WABAG’s groeistrategie voor nieuwe markten en technologieën. “Nereda is een belangrijke toevoeging aan onze portfolio en de technologie komt uitstekend tegemoet aan de vragen van onze klanten naar energiezuinige, compacte en kosteneffectieve oplossingen voor afvalwaterzuivering”, aldus Mittal.
Speerpunt
Afvalwaterbeheer is een speerpunt in de recent aangenomen Indiase National Water Policy. De Indiase overheid steekt miljarden in een programma voor de behandeling van gemeentelijk en industrieel afvalwater, en dit wordt dan ook een van de meest veelbelovende gebieden voor toekomstige groei in India.
Stap voorwaarts
René Noppeney, Global Director for Water Products & Innovation van Royal HaskoningDHV: “We zijn trots dat we samen met WABAG nu de Indiase en Zwitserse markt opgaan met onze innovatieve Nereda-technologie. Voor ons is dit een belangrijke stap voorwaarts na de succesvolle introductie van de technologie in onder meer Brazilië, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland in de afgelopen twee jaar.”