Rotterdams WeerWoord Live!

Rotterdams WeerWoord

Hét online tv-spektakel over het gesprek in de stad Rotterdam over het klimaat.

Het Rotterdams WeerWoord is hét initiatief binnen Rotterdam dat zich inzet voor een stad die zich positief voorbereid op het veranderende klimaat. Een sterke stad die klaargestoomd is voor extremer weer. En dat doen ze niet alleen! Rotterdam is voorloper op het gebied van klimaatadaptatie, en daar willen zij met het Rotterdams WeerWoord Live! inwoners, gemeentelijke instanties en ondernemers uit heel Nederland mee inspireren. Het online tv-spektakel is donderdag 20 mei tussen 15:00 en 17:00 u te volgen via een live-stream op het YouTube- en Facebook-kanaal van het Rotterdams WeerWoord.

Rotterdams WeerWoord Live! Online live-stream vanuit BlueCity
Wat gaat er allemaal veranderen? Hoe passen wij daarin? En wie kan ons daar meer over vertellen? Wij gaan erover in gesprek in een show die heen en weer schakelt tussen de studio en de straat, naar klimaatkameraden, rebelse denkers, doortastende aanpakkers, jou én de rest van de stad. Rotterdams WeerWoord Live! Is leuk voor iedereen die zich bezighoudt met het veranderende klimaat. Van klimaatprofessionals tot groentjes.

Programma: Het gesprek in de stad
De show wordt gehost door het gezellige WeerWoord-duo Marjolijn van Eijsden en Johan Verlinde. Zij gaan in een twee uur durende live-stream op alle mogelijke manieren in gesprek met de stad over extreme weersveranderingen en hoe we daar in Rotterdam mee omgaan.

Inspirerende gasten aan tafel:

  • Sabine van Biesheuvel van Blue City
  • Tom Tomasowa van het duurzame Motel Mozaïque Festival
  • Hans de Jonge van Rotterdam Central District
  • Jonas en Dorine van Het Nieuwe Fundament
  • Guus Bok van NK Tegelwippen

Ook zijn er kick-ass acts van:

  • Club Gewalt met een voorproefje van Antropoceen, de musical.
  • Dance crew The Pigeons laat zien hoe je een goed gesprek voert zonder woorden.

Reportages vanuit de WeerWoord TukTuk
De elektrische TukTuk van het WeerWoord heeft afgelopen weken ook veel meedenkende Rotterdammers opgepikt voor een goed gesprek waar vanuit de studio naartoe wordt geschakeld. Ook klimaat-wethouder Bert Wijbenga haakte al wandelend aan voor een kort gesprek over klimaatadaptatie in Rotterdam.

Meekijken, meedenken en meepraten!
Rotterdams WeerWoord Live! Is donderdag 20 mei tussen 15:00 en 17:00 uur live en gratis te volgen via het YouTube- en Facebook-kanaal van het Rotterdams WeerWoord. Wie het niet wil missen kan zich via de website alvast aanmelden om de link tijdig in de mailbox te ontvangen.

Meer informatie: www.rotterdamsweerwoord.nl

Rotterdams WeerWoord Live! – Meer nieuws uit de watersector lezen?