Roelof Kruize stopt als Algemeen Directeur van Waternet

Per 1 maart 2022 treedt Roelof Kruize terug als Algemeen Directeur van Waternet. Dat is in goed overleg met het bestuur besloten. Kruize, die aan de vooravond van zijn pensioen staat, is een van de oprichters van Waternet en haar voorloper WDR.

Onder leiding van Kruize ontwikkelde Waternet zich tot ‘een nationaal en internationaal erkende organisatie met een sterk innovatief karakter’, aldus de verklaring van het watercyclusbedrijf. Kruize, die in 2003 werd gekozen tot overheidsmanager van het jaar, is onder andere initiatiefnemer van Amsterdam Rainproof, oprichter van Wereld Waternet en de Amsterdam International Water Week.

Het bestuur maakte tevens bekend dat de cultuur en structuur van Waternet wordt onderzocht en aangepast, waarbij de samenwerking met de opdrachtgevers een grote rol speelt. De gemeente Amsterdam en het waterschap Amstel, Gooi en Vecht, hebben in het afgelopen jaar de bestuurlijke samenwerking zoals die binnen het watercyclusbedrijf wordt vormgegeven, geëvalueerd. De samenwerking wordt voortgezet en geïntensifieerd. In deze toekomstige structuur speelt Kruize geen rol meer.

Kruize blijft lid van het bestuur van Wereld Waternet. De organisatie kan daardoor ‘nog enige tijd gebruik kunnen maken van zijn grote internationale kennis en netwerk’, aldus Waternet.