Roeland van der Schaaf nieuwe dijkgraaf Waterschap Noorderzijlvest

Het algemeen bestuur van Waterschap Noorderzijlvest heeft op 23 maart 2022 unaniem besloten om Roeland van der Schaaf als nieuwe dijkgraaf aan te bevelen bij de Kroon. Hij volgt daarmee Bert Middel op, die per 1 juli met pensioen gaat.

Van der Schaaf is sinds 2012 wethouder (PvdA) in de gemeente Groningen. Hij heeft als wethouder ruime bestuurlijke ervaring in onder meer het ruimtelijke domein.
De beoogde opvolger van Bert Middel werd door de vertrouwenscommissie gekozen uit 33 kandidaten (9 vrouwen en 24 mannen). Lambert Zwiers, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Waterschap Noorderzijlvest heeft gezocht naar een echte verbinder, iemand die uitstekend kan samenwerken en het belang van water landelijk en regionaal prominent op de agenda kan zetten. Het algemeen bestuur heeft het volste vertrouwen dat Roeland van der Schaaf als dijkgraaf sturing kan geven aan deze ontwikkelingen.”

Van der Schaaf noemt de functie van dijkgraaf een prachtige kans: “Ik heb met veel plezier bijna tien jaar lang het wethouderschap in de gemeente mogen vervullen, de functie van dijkgraaf is daarop een erg mooi vervolg. Noorderzijlvest heeft in de komende jaren stevige uitdagingen, zoals de aanpassing aan de gevolgen van de klimaatverandering. Water gaat steeds een belangrijkere rol spelen in onze samenleving. Ik voel me vereerd als dijkgraaf – in samenwerking met alle betrokkenen – daaraan te mogen bijdragen.”