Rob van de Sande op derde plek Publiek Denken Top 100

Rob van de Sande, Innovatietechnoloog bij Waterschap Aa en Maas, is op de derde plaats geëindigd van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2021. Deze prijs is een initiatief van uitgever Publiek Denken, in samenwerking met de gemeente Groningen, Mensium en het IPO.

Van de Sande werd geprezen om zijn ‘supertalentvolle kracht’. Hij kan snel schakelen en is intelligent, positief ingesteld en resultaatgericht. Volgens de jury eindigde Van de Sande zo hoog omdat hij elke dag bezig is met de toekomst. De jury lichtte toe: “Als innovatietechnoloog van waterschap Aa en Maas is hij bezig met meer dan droge voeten. Hij werkt aan de circulaire economie, waarin we grondstoffen uit water zuiveren voor hergebruik. Hij laat het waterschap fungeren als de spil in een netwerk van universiteiten, onderzoeksbureaus en ondernemers om tot zoveel mogelijk maatschappelijke waarde te komen.”

De winnaar van de Publiek Denken Top 100 2021 is Wendy Kwaks, programmamanager Transitie bij het ministerie van Defensie. Zij werkt vanuit de passie om Nederland beter te maken. De tweede prijs gaat naar Sietske Dosker, manager Asiel & Bescherming bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Emin van Saksen, administratief medewerker bij het Centrum Indicatie¬stelling Zorg in Utrecht, kreeg de publieksprijs.
De publieke watersector was met twaalf genomineerden goed vertegenwoordigd bij de verkiezing Ambtenaar van het Jaar 2021.