Rioned Innovatieprijs 2014 naar waterdoorlatende voeg

Directeur Jac van Ham van Drainvast was apetrots. De kans dat hij dit jaar met de eerst prijs naar huis zou gaan, was groot, want ook de Drainbrick van Drainvast was genomineerd. Van Ham trad twee keer achter elkaar op met twee verschillende gemeentes en kreeg daarmee de lachers op zijn hand. Vanuit de zaal was er overduidelijk veel belangstelling voor de Drainvoeg. Presentator Maria Henneman moest paal en perk stellen aan het aantal vragen. 

Hans Gaillard, voorzitter van de Stichting Rioned, reikte de Innovatieprijs 2014 uit aan Ilse Vegt van de gemeente Bergen en Jac van Ham van Drainvast. Foto: Michelle Muus


Overige nominaties

De overige nominaties waren voor de zelfrichtende overstortdrempel van Aqa OV-flex van Aqa Hydrasep. Dit product zorgt voor een variabele overstorthoogte waardoor wateroverlast en instroming van oppervlaktewater in het riool kan worden voorkomen. Van der Velden Rioolrenovatietechnieken deed mee met de putrenovatievrachtwagen. Met behulp van de vrachtwagen is het mogelijk om meerdere rioolputten op één dag te renoveren. 
Waterbergende kasdaken
De laatste nominatie was voor de waterbergende kasdaken van RoyalHaskoning DHV. Met behulp van dit systeem kan hemelwater worden vastgehouden waardoor er geen waterschade kan ontstaan en waardoor de tuinders meer zoet water tot hun beschikking hebben.