Riksta Zwart wordt directeur Waterbedrijf Groningen

      

              Riksta Zwart                                                 Henk de Kraa

 

Riksta Zwart wordt directeur Waterbedrijf Groningen
Riksta Zwart wordt de nieuwe directeur van Waterbedrijf Groningen. De Raad van Commissarissen (RvC) ging op 17 april akkoord met haar benoeming. Zwart volgt Henk de Kraa op die sinds 2012 als interim directeur de scepter zwaait. De Kraa zal na zijn vertrek bij het waterbedrijf aan de slag gaan als general manager Delfluent, interim manager en diverse toezichthoudende rollen gaan vervullen. 
Als ook de Algemene Vergadering van Aandeelhouders akkoord gaat met de benoeming, zal Zwart per 1 augustus 2014 in dienst treden bij het waterbedrijf. Riksta Zwart (1968), van oorsprong juriste, heeft veel ervaring in de energiesector. Bij Essent heeft zij meer dan 10 jaar in leidinggevende functies bij diverse bedrijfsonderdelen gewerkt. Het afgelopen anderhalf  jaar begeleidde zij als zelfstandig adviseur en projectleider bij onder meer de gemeente Groningen, duurzame warmteprojecten. Daarnaast is Zwart maatschappelijk actief in de branche van duurzame energie.
Zwart kijkt uit naar haar functie bij het waterbedrijf. “De afgelopen twee jaar heb ik vanuit mijn opdracht bij de Gemeente Groningen nauw samengewerkt met het waterbedrijf. Wat mij direct al opviel waren de bevlogen en betrokken medewerkers die vanuit hun passie voor water, elke dag met veel professionaliteit hun vak uitoefenen. Ik kijk er dan ook naar uit om hier deel van uit te mogen maken en me in te zetten om de maatschappelijke rol van het waterbedrijf op het vlak van verduurzaming van de regio verder te verstevigen en uit te breiden.”