De afgelopen 4 jaar is het expertise cluster Cyber Security of Control Systems (CS2) van Croonwolter&dros Cyber Security partner van Rijkswaterstaat geweest binnen de Raamovereenkomst Dienstverlening Industriële Automatisering, perceel Cyber Security IA. Gedurende deze samenwerking hebben beide partijen elkaar goed leren kennen en gezamenlijk mooie opdrachten uitgevoerd.

Eind januari loopt de huidige Raamovereenkomst af. Rijkswaterstaat is daarom een aanbesteding gestart voor een nieuwe Raamovereenkomst die ingaat op 1 februari 2023 voor de duur van 3 jaar. Deze nieuwe Raamovereenkomst dient bij te dragen aan de veranderopgave ‘Op weg naar een vitale infrasector’.

Specialistische kennis van cruciaal belang
Rijkswaterstaat onderkent dat onder andere specialistische kennis op het gebied van Cyber Security IA ook voor de komende jaren van cruciaal belang is. Niet in de laatste plaats gezien de grootste onderhoudsopgave die er ligt in de geschiedenis van Rijkswaterstaat: vele bruggen, tunnels en sluizen zijn toe aan vervanging of renovatie. Tegelijk vragen klimaatverandering en toenemende verkeersdrukte om slimme, duurzame en veilige oplossingen.