René Noppeney verkozen tot Global Water Leader

Rene Noppeney is nieuw op de lijst, Mark van Loosdrecht stond vorig jaar op een tweede plaats.
Noppeney, global Director Water Products & Innovatie, wordt door het tijdschrift geprezen om zijn hoge zichtbaarheid als leider van het Nereda afvalwatertechnologie team.Noppeney noemde zijn uitverkiezing “overweldigend”. “Dat ik op de shortlist stond vond ik al een grote erkenning, reageert hij in een interview met WWI-hoofdredacteur Tom Freyberg. “Het is geweldig om dan het nieuws te krijgen dat ons Nereda-team daadwerkelijk wint.”

Verschil maken
De WWI Magazine lijst verscheen voor het derde jaar op een rij en wil een ranglijst bieden van de belangrijkste ‘movers and shakers’ in de internationale waterindustrie. Dit jaar lag de focus van de jury op personen die het verschil maken op de wereldwijde water- en afvalwatermarkt, op het gebied van nieuwe deals, het aantrekken van financiën, commercialisering van nieuwe technologieën of in het efficiënter maken van een waterbedrijf.

Full scale
In het interview legt Noppeney aan Freyberg uitvoerig uit hoe de installatie voor wat hij ‘activated slib 2.0’ noemt, werkt. Ook benoemt Noppeney de relatie tot de andere Nederlander in de top 3: hoogleraar Mark van Loosdrecht. Hij was het die aan de TU Delft de technologie ontwikkelde. Noppeney: “Mark is een geweldige ambassadeur voor ons geweest. We brachten de technologie van het laboratorium naar full scale in Nederland door een co-creatie van een publiek-private samenwerking met het onderzoeksinstituut van de Nederlandse Waterschappen (STOWA, red). Vervolgens hebben wij  het recht verworven om de technologie wereldwijd te verspreiden.”

Strategische samenwerking
Volgens Noppeney koos Royal HaskoningDHV er bewust voor dit niet alleen te willen doen, maar binnen strategische partnerships. Die keuze vormt volgens hem “de sleutel tot succes”. “Wereldwijd is de netwerkomgeving is veel krachtiger in termen van creativiteit en snelheid dan we alleen kunnen ontwikkelen en uitrollen. We hebben er bewust voor gekozen om partnerschappen te creëren en dat begint vruchten af ​​te werpen. “

De volledige Top25 en het interview met Noppeney is terug te lezen op de website van WWI.