Margriet Vonno, Nederlands ambassadeur in Singapore en Brunei, reikte de prijs uit (foto: PWNT).

PWNT heeft 30 mei de Winsemius Award 2019 ontvangen in de categorie ‘Maritime, Water & Offshore’ gebaseerd op het thema ‘Sustainable Business: collaborate to innovate’. De prijs is een initiatief van de Nederlandse Kamer van Koophandel in Singapore en is bedoeld om de prestaties van de Nederlandse en Singaporese bedrijven te stimuleren en belonen.

De Winsemius Awards – genoemd naar de Nederlandse econoom Albert Winsemius, die een lange tijd adviseur van de Singaporese overheid was- werden uitgereikt in meerdere categorieën. PWNT kreeg de prijs uitgereikt door Margriet Vonno, Nederlands ambassadeur in Singapore en Brunei, tijdens een galadiner gedurende de Singapore Water Week. De samenwerking tussen PWNT en Singapore leidde volgens de jury tot de ontwikkeling van efficiënte en duurzame oplossingen voor waterbehandeling, zoals ionenwisseling, keramische membranen en geavanceerde oxidatie.

Joke Cuperus, CEO van PWNT, ziet het winnen van de prijs als een bevestiging van de doeltreffendheid van de technologie van de onderneming om de wereld te helpen bij het oplossen van het zoetwatertekort. “Het is zeer bemoedigend voor ons toegewijde team en een stimulans om onze innovatieve en duurzame oplossingen voor waterbehandeling, inclusief inclusief CeraMac® en SIX®, voor nog meer klanten ter beschikking te stellen.”