De InfraTech beurs is een van de grootste beurzen wereldwijd op het gebied van infratechniek. Protekta is dan ook super trots dat de innovatieve methode om houten palen te koppelen deze prijs hebben gewonnen, welke werd toegelicht door Juryvoorzitter & Voorzitter Bouwend Nederland Maxime Verhagen – de prijs werd uitgereikt door Jurylid, Tjeerd Roozendaal, Hoofdingenieur-directeur Programma’s Projecten en Onderhoud bij Rijkswaterstaat.

Gebruikte houten palen aan het einde van hun levensduur worden vaak niet hergebruikt terwijl het grootste deel nog in perfecte staat is. Met het koppelen van houten palen volgens de innovatie methode krijgen ze een nieuw leven. De methode kan toegepast worden bij bestaande kunstwerken waarbij Protekta de koppeling kunnen uitvoeren onder en boven water. Alle waterbouw kunstwerken kan Protekta afzagen op de luchtwaterlijn, vernieuwen en of koppelen met gerecycled hout waarna deze in de toekomst kunnen worden hersteld. Uit constructieve berekeningen is gebleken dat deze palen even sterk zijn ten opzichte van nieuwe palen. Bent u net zo enthousiast als Tjeerd Roozendaal van Rijkswaterstaat om samen met Protekta een duurzame CO2-uitstoot besparende toekomst aan te gaan?

Voor meer informatie over het geven van aan nieuw leven aan bestaand of gerecycled hout bekijk de video via https://vimeo.com/491527306.