PROFIdag 2016 – Meer aandacht voor water

“In de wereld van water worden steeds meer zaken geautomatiseerd”, vertelt Ronald ten Boden van PI Nederland, de organisatie die verantwoordelijk is voor de organisatie van PROFIdag.  “Perry Bouwman, van Waterschap de Dommel, zal deze editie gaan vertellen hoe bij dit waterschap de integratie van OT en IT wordt aangepakt. Bouwman is een interessante spreker, omdat hij de koppeling vormt tussen de IT en OT afdeling. Je hoort uit de branche vaak dat het lastig is om IT en OT met elkaar te laten samenwerken, maar bij De Dommel heeft men het voor elkaar gekregen om die twee partijen effectief te laten samenwerken. Bij dit waterschap worden maar liefst zestig afzonderlijke gemalen aangestuurd.”

“En als we het toch over water hebben;” vervolgt Ten Boden, “weliswaar iets heel anders dan waar waterschappen zich mee bezighouden, maar toch ook interessant: ZIEGLER Brandweertechniek komt vertellen over hoe er gebruik wordt gemaakt van PROFINET in speciale brandweervoertuigen. De besturing van pompen, kleppen, schuimsystemen en andere bluscomponenten verloopt geheel automatisch. Je kunt je goed voorstellen dat je in een brandweerauto geen downtime kunt hebben, dus het is van het grootste belang dat men gebruik maakt van een protocol dat voor honderd procent betrouwbaar is. We zien dus dat ook in de wereld van voertuigen PROFINET aan een opmars bezig is. ”

Terug van weggeweest zijn de basics, dit jaar met een speciale taak voor de PROFIstudents. Zij zullen de deelnemers wegwijs maken in de wereld van PROFINET, PROFIBUS en IO-Link.

Ook wordt er op 1 december ingegaan op PROFINET in de cloud, status en diagnosemeldingen, de interactie tussen mens, machine en robots en het gebruik van draadloos en glasvezel in combinatie met PROFIBUS en PROFINET. Daarnaast wordt er veel uitleg gegeven over het veelbesproken IO-Link en zal er aandacht besteed worden aan EMC problematiek.

Naast de lezingen zullen er veel leden aanwezig zijn om u de nieuwste oplossingen te presenteren op de marktplaats. Al met al een verzorgde dag waarbij veel aspecten van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link worden besproken.

Meer informatie? www.profibus.nl/profidag2016

(Persbericht PROFIBUS, oktober 2016)